Hoşgeldiniz  

YÖNETMELİKTE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

SEMİH KÖKEN | 02 Ekim 2014 | Yaşam A- A+

Milli Eğitim Bakanlığı, Dersler Öncesi Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde bir takım değişiklikler yaptı. Teneffüs süreleri ve sınav sayılarıyla ilgili düzenlemeler de içeren bu değişiklikle hem öğrencilerin daha kaliteli eğitim alması hem de öğretmenlerin üzerindeki yükün hafifletilmesi hedefleniyor.
DAHA AZ SINAV
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yönetmelikte yapılan değişikliklerle ilgili olarak, öğrencilerin daha çok kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilgilenmesini sağlamak istediklerini söyledi. Öğrencileri bunalmaktan kurtarmayı hedeflediklerini belirten Avcı, “Daha az sınav, daha az test olsun ki öğrenciler müzikle, resimle daha çok ilgilensin, daha çok uğraşın. Öğrenci kendini okula hapsetmeyin diye bu tür bir uygulamayı tercih ettik” şeklinde konuştu.
VELİLERE BİLGİ VERİLECEK
Avcı, yeni yönetmeliğin getirdiği kuralları ise şöyle açıkladı; “Yeni yönetmeliğe göre teneffüsler 10 dakikadan az olmayacak. Sınav sayısı üçten ikiye düşürülecek. Birinci dersten sonra gelenler yok yazılacak ve velilere öğrencinin devamsızlık günü 5, 20 ve 40 olduğunda bilgi verilecek. Öğrencinin talep etmesi halinde sınavı yeniden incelenecek. Tüm derslerde iki performans puanı verilecek. Ayrıca, TEOG sonrası nakillerde taban puan kaldırıldı. Nakilleri bakanlık, puana göre yapacak. Okullarda ibadethaneler için doğal aydınlatmalı mekan ayrılacak. Ailesinin iş yeri olan, o dalla ilgili okula kaydolabilecek”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle