Hoşgeldiniz  

Yavuz Özcan Parkı Antalyalıların yeni buluşma noktası oldu

SEMİH KÖKEN | 29 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, eski İl Özel İdare Binası alanı yerinde Antalya’ya kazandırdığı muhteşem park ve yürüyüş parkuru vatandaşların akınına uğruyor. Antalyalılar seyrine doyum olmayan eşsiz manzaralı parkı kente kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin İl Özel İdare binasını yıkarak yerine yaptığı, Kadın Yarı ve Yavuz Özcan Parkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı toplu açılış töreniyle hizmete girdi. ‘Çocuk ve Çiçek, Sanat ve Çiçek temalı yeşil alanları, Kadın Yarı vadisi içindeki yürüyüş yolları ile büyük beğeni toplayan park açılır açılmaz Antalya’nın yeni cazibe merkezi oldu. Parkı ziyaret eden Antalyalılar, İl Özel İdare Binası’nı yıkıp, yerine 4 ay gibi kısa bir sürede kent merkezine nefes alabilecekleri yemyeşil bir alan kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.

7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDİYOR

Açıldığı günden itibaren vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, Antalya’nın yeni cazibe merkezi haline gelen parkın tamamı yeşil alan olarak düzenlendi. “Sanat ve Çiçek” temalı Yavuz Özcan Parkı’nda gerçek insan ölçüleriyle orantılı bitki heykellerinden oluşan küçük bir orkestra, piyano formunda süs havuzu ilgi çekiyor. Yapılarla dolu eski çirkin görüntüsünden kurtarılan park, yeşil alanları, içinden su akadan piyanosu, amfi tiyatrosu, süs havuzlarıyla Antalyalıların nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü. Ucube olarak adlandırılan İl Özel İdare Binası alanına yapılan Çocuk ve Çiçek temalı park ise oyun alanları, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler bitki heykelleri ile özellikle çocukların akınına uğruyor. 2 adet süs havuzu, 1 adet nehir tipinde havuzla çekici hale getirilen alan, oturma alanları ve peyzajı ile kentin en güzel noktalarından biri haline geldi.

ÇÖPLÜKTÜ ÇEKİM ALANI OLDU

Eski İl Özel İdare alanı ile Yavuz Özcan Parkı’nı Kadın Yarı vadisinden birbirine bağlayan yaklaşık 120 metre uzunluğundaki seyir parkuru, Antalyalıların ilgi odağı oldu. Tarihi köprü altından geçip, falezler boyunca ilerleyerek, daha önce çöp ve pislik içindeki vadinin güzelliklerini keşfediyor. Parkur, Kadın Yarı ile denizin buluştuğu alanda oluşturulan şelalenin oluşturduğu görsel güzellikle, eşsiz bir manzaraya ulaşıyor.

ANTALYALILARDAN TEŞEKKÜR

Antalyalılar da yıllardır çirkinlik abidesi şeklinde duran binayı göreve gelir gelmez yıkarak, kente yeşil alan olarak kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ediyor. Vatandaşlar, alanın kente ve turizme kazandırılmasının Türel’in başarılı hizmet anlayışının bir eseri olduğunu vurguluyor.

İşte Antalyalıların görüşleri:

FUAT SERTKAYA

Antalyalılara yapılacak olan en iyi hizmeti Menderes Türel yaptı. Bir Antalyalı olarak turizme yönelik bir hizmet oldu. Bu bölgede restoran işletmecisiyim. Yıllardır burada yaşıyorum.  Önceki halini çok iyi hatırlıyorum. Burada keşmekeş işletmeler vardı. Böylesine güzel bir dokunun içinde Antalya’ya yakışan bu değildi. Denizin harikulade güzelliğini bu işletmeler bozuyordu. Hiçbir dokuya zarar vermeden harikulade bir çalışma olmuş. Menderes Başkanın belediyecilik anlayışı çok iyi. Samimiyetimle söylüyorum, halka yönelik bir hizmet. Çok başarılı olmuş. Zaten kendini gösteriyor, çok fazla söze gerek yok.

HASAN GÖRGÜLÜ

Menderes Türel’in projelerinden çok memnunuz. İl Özel İdare Binası, yıllardır şehrin kanayan yarasıydı. Çirkin görsellik abidesi Antalya’ya hiç yakışmıyordu.  Bu park Antalyalılar ve turizm için kazanç. Ayrıca caddeyi kullanmadan vadinin içinden yapılan merdivenler sayesinde karşıya geçmek ayrı bir güzellik olmuş. Manzara harika.

 KAHRAMAN FER

Tarihi köprünün ilk defa alt kısmını Menderes Türel sayesinde görme fırsatı buldum.

Muhteşem çalışmalarından dolayı Başkan Türel’e teşekkür ediyorum. Burayı görünce çok duygulandım. Türel’in olmadığı yıllar Antalya için kayıp oldu. Güzelim Antalyamız beş yıl geriye gitti. Ama inşallah daha güzel olacak.

YURDAGÜL TEPEBAŞI

Menderes Türel’in başa geçer geçmez yaptığı çalışmaların hepsi çok güzel. Türel ile birlikte her şey dört dörtlük oldu. Antalya, Antalya oldu. Almanya’da yaşayan oğlum bile Antalya’nın ne kadar güzel bir yer haline geldiğini söylüyor. Beton yığını olan bu alan iş çıkışı soluklanabileceğimiz, akşamları ailemizle ziyaret edebileceğimiz bir yer haline geldi. Bu kente yaşayan birisi olarak çok mutluyum.IMG_4492 IMG_4504 yavuzözcan muhteşem park (2)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle