Hoşgeldiniz  

Üç yıllık sorun 3 saatte bitti

Semih Köken | 16 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Almanya’da 3 yıldır böbrek kanseri tedavisi gören 67 yaşındaki Nazmiye Şeker, Antalya’da Memorial Hastanesi’nde 3 saat süren başarılı bir operasyonla vücudundaki tümorun alınmasıyla sağlığına kavuştu.

**

Almanya’da yaşayan 67 yaşındaki Nazmiye Şeker, 3 yıldır idrardan kan gelmesi şikayetiyle ile birçok doktora başvurdu. Yapılan tahlillere rağmen teşhis konulamayan Şeker, son dönemlerde sıkıntıları artınca da yeniden hastaneye gitti ve yapılan böbrek ultrasonunda sağ böbreğinde yaklaşık 5 cm çaplı bir tümör tespit edildi. Böbreği tamamen kaplayan tümor, böbrek damarından yayılarak vücudun en büyük toplardamarını da geçerek kalbe kadar ulaştı. 15 Ağustos’a Memorial Antalya Hastanesi’ne başvuran Nazmiye Şeker, genel cerrahi, kalp ve damar cerrahisi ile üroloji doktorlarından oluşan bir ekiple ameliyata alındı. 3 saat süren ameliyatla tümörden tamamen kurtulan Nazmiye Şeker, sağlığına kavuştu.

RİSKLİ BİR OPERASYON
Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, Nazmiye Şeker’in vücudundaki tümörün 3 saatte temizlendiğini söyledi. Prof. Dr. Gürkan, “Hastamızın ameliyatı, yalnızca böbreğin alınması bakımından değil, kalbe kadar uzanan tümörün de vücudun en büyük toplardamarı açılarak içinden temizlenmesi gerekli olduğu için riskliydi. Bütün bunlar için belli süre kan dolaşımını durdurup tümörden parça kopmasını da önlemek gerekliydi. Hastanın hayati tehlikesi bulunduğu için de karmaşık bir operasyondu” dedi.

3 YILLIK SORUN 3 SAATTE BİTTİ
Yapılan ameliyat sonrasında bir hafta içinde sağlığına kavuştuğunu kaydeden Nazmiye Şeker, “3 yıldır hiçbir sonuç alamadan, bir anda hastalığımın hızlı bir şekilde ilerlediğini ve hayatımın tehlikede olduğunu öğrendim. Üstelik ameliyat öncesi çektireceğim tomografi için aldığım tarih gelmeden, Türkiye’de ameliyat olarak sağlığıma kavuştum. Eğer bekleseydim, şu anda hayatta olmayabilirdim. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. 3 yıllık sorundan 3 saatte kurtuldum” diye konuştu. (DHA)

31d9b7fa60ebf935a01d03ce128ba554

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle