Hoşgeldiniz  

TÜRKİYE’DE BİR İLK

SEMİH KÖKEN | 30 Nisan 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan çok önemli bir festivale imza atıyor.

“Sokakta Sahipsiz Hayvan Kalmasın” sloganı ile Falez 2 Park’ta 2-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde iki gün boyunca konserler, dans gösterileri ve ödüllü yarışmalar yapılacak. Sokak hayvanlarına yönelik düzenlenecek olan festivalde ayrıca, kedi ve köpek sahiplendirme, yiyecek ve aksesuar stantları açılacak. Festival kapsamında, en güzel köpek, sokak hayvanları konulu fotoğraf ve en güzel pet video yarışması düzenlenecek.

Veteriner İşleri Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan kedi ve köpekleri sahiplenecek olan vatandaşlar, Antalya Veteriner Hekimler Odası, dört pet-shop işletmesi ile özel bir hastane protokol imzalayarak, çeşitli indirimlerden faydalanacak. Sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi için vatandaşlar özendirilecek.

Muratpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Zeynep Büyüktortop, festivalin Antalya’da bulunan sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi amacıyla büyük önem taşıdığını belirterek, “Müdürlüğümüz tarafından sokaktan aldığımız hayvanları kanun gereği kısırlaştırıp, aşılarını yaparak aldığımız noktaya geri bırakıyoruz. Sokakta yaşayan hayvanların yaşam şartlarından, hayvanseverler mutsuz oluyor. Sahipsiz hayvanlardan korkan vatandaşlar da sokağında köpek olmasından mutsuz oluyor” dedi.

Muratpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün sokak hayvanlarının sahiplendirilmesini amaç edindiklerini aktaran Büyüktortop, “Kısırlaştırdığımız köpekleri tekrar sokağa bırakmak istemiyoruz. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan festivalde vatandaşlarımıza bu farkındalığı oluşturmaya çalışacağız. Tüm vatandaşlarımızı iki gün boyunca şenlik havasında geçecek olan festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle