Hoşgeldiniz  

TÜRKİYE KARANLIKTA KALDI TERÖR SALDIRISI MI?

SEMİH KÖKEN | 01 Nisan 2015 | Yaşam A- A+

Elektrik kesintisi kabusu..

Elektrik kesintisi kabusu… İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Balıkesir, Kırklareli, Muğla, Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Sakarya, Düzce, Konya, Samsun‘un da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde aynı anda elektrik kesintisi yaşandı.

Türkiye genelinde meydana gelen elektrikkesintisi niye oldu sorusunun yanıta BEDAŞ’tan geldi. BEDAŞ’tan yapılan açıklamada elektrik kesintisinin nedeninin TEİAŞ sisteminde yaşanan bir sorun olduğu dile getirildi.

DAVUTOĞLLU: TERÖR SALDIRISI DAHİL HER TÜRLÜ İHTİMALİ ARAŞTIRIYORUZ

AK Parti Grup toplantısına girmeden önce elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Terör saldırısı dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz. İletim hatlarından kaynaklandığını düşünüyoruz. Enerji Bakanlığı’nda kriz masası oluşturuldu” dedi.

ELEKTRİK NE ZAMAN GELECEK?

İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere elektrik kesintisinden etkilenen iller elektrikler ne zaman gelecek sorusu da yanıt bekliyor.

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36’da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

ELEKTRİK KESİNTİSİ İLK AÇIKLAMA BEDAŞ’TAN

Türkiye genelinde etkili olan elektrik kesintisine ilişkin ilk resmi açıklama Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi-BEDAŞ’tan geldi.

BEDAŞ açıklamasında, “Elektrik kesintisinin nedeni TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor” denildi.

BAKANLIKTAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Enerji Bakanlığı yetkilileri, elektrik kesintilerine ilişkin ’15 yıldır böyle bir şey yaşanmadı’ açıklamasında bulundular.

Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler.

 

ELEKTRİK KESİNTİSİ İNTERNETİ DE VURDU

Türkiye’nin farklı illerindeki elektrik kesintisi internet erişiminde de sorunlara neden oluyor.

İSTANBUL METROSU DURDU 

İstanbul’da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro hatlarında seferler durdu. Mega kentte yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.

İstanbul’da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor. Metro ve AVM’lerde büyük panik yaşanıyor.

BEDAŞ’IN SİTESİ ÇÖKTÜ 

İstanbul elektrik kesintisi sonrası BEDAŞ’ın internet sitesi bedas.com.tr aşırı yoğunluk nedeniyle çöktü. Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Samsun’dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

İBB’DEN AÇIKLAMA VAR

Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: “Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.”

KOCAELİ’DE DE ELEKTRİKLER GİTTİ

Kocaeli’deki yerel sitelerin haberinde kentte de elektriklerin gittiği belirtildi. Bir sitede yer alan haberde, “Kent genelinde büyük elektrik kesintisi yaşanıyor. Saat 10.30 sularında kentin büyük bir bölümünde elektrikler gitti. Kesinti nedeniyle pekçok fabrikada üretim durmuş durumdu. Kesintinin bir patlama sonrası kaynaklandığı iddia edilirken henüz SEDAŞ’tan bir açıklama yapılmış değil” denildi.

BAŞBAKAN TERÖR SALDIRISI İHTİMALİNİ ARAŞTIRIYORUZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısı öncesi Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi hakkında konuştu. Kriz masası kurulduğunu sorunun iletim hatlarından kaynaklı olabileceğini söyleyen Davutoğlu “Terör saldırıları ihtimalini de araştırıyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle