Hoşgeldiniz  

Turistlerin Antalya’ya akın etmesiyle Otellerde Gıda Denetimleri Artırıldı.

Semih Köken | 23 Temmuz 2018 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Turistlerin Antalya’ya akın etmesiyle  Otellerde Gıda Denetimleri Artırıldı.

Tarımın ve Turizmin başkenti olan Antalya da yapılan Gıda Denetimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen; ‘’yaz sezonunun açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak için otel ve işyeri denetimlerini yoğunlaştırdıklarını’’ söyledi.

Antalya il genelinde faaliyet gösteren Gıda, Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler ile Yem Üreten ve Satan İşyerleri ve Toplu Tüketim Yerleri olmak üzere 28 bin 263 adet gıda işletmesi bulunduğuna değinen Özen, 2018 yılı başından itibaren bu işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 21 bin 670 adet denetim gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan rutin kontrol planı, ihbar, şüphe ve şikâyetlere ilave olarak içinde bulunduğumuz yaz aylarında özellikle turizm sezonunda ki yoğunluk sebebiyle Otellerin ve toptan gıda tedarik eden gıda toptancılarının denetim ve kontrollerine hız verildiğini belirtti.

Özen, Bakanlık olarak yürütülen tüm denetimlerde Türk Gıda Mevzuatına uygun güvenilir gıda üretiminin sağlanmasının yanında gıda iş yerlerinin teknik ve hijyenik koşullarının geliştirilmesi ve sektör çalışanlarının bilinçlendirilmesinin de hedefleri arasında olduğunun altını çizdi.

Özen, önceliklerinin tüketicilerin gıda güvenliğini sağlamak olduğunu ve hedeflerinin yıl sonuna kadar 40 Bin’ in üzerinde denetim gerçekleştirmek olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle