Hoşgeldiniz  

Türel’den toplu ulaşım esnafına müjde‏

SEMİH KÖKEN | 04 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Ücretsiz binişlerin bedelini devlet karşılayacak

Ulaşım esnafıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 65 yaş üzeri, engelli, şehit aileleri ve gazilerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmaya devam edeceğini, ulaşım esnafı üzerinde oluşan yükün ise devlet tarafından karşılanacağı müjdesini verdi. Görevde olduğu sürece kimsenin Konuksever’e AVM yapamayacağını vurgulayan Türel “Esnaf dostu olmak lafla olmaz, icraatla olur” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nde (AESOB) ulaşım esnafıyla bir araya geldi.

ESNAFIMIZLA KOL KOLA YÜRÜDÜK

Ulaşım esnafına seslenen Başkan Türel şöyle konuştu: “Esnaf dostu olmak lafla olmaz, icraatla olur. Bugüne kadar esnafımızla kol kola yürüdük. 1 yılda birçok konuyu esnafımızla el ele kol kola çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alanya’da bir pazar meselesini, Manavgat’ta bir servisçiler odamızın sorunu, Antalya’da bir AVM sorununu biz bugün odalarımızla istişare ederek çözüyoruz. Ne söz verdiysek o geçerlidir diyoruz.”

KONUKSEVER’E KİMSE AVM YAPAMAZ

Bir yargı kararıyla Konuksever’deki AVM konusunun tekrar gündeme geldiğini anlatan Türel, “Antalya’ya yeni bir AVM yapılmaması konusundaki hassasiyetlerimizi daha önce söylemiştik. Ancak yargı kararıyla Konuksever’deki AVM konusu tekrar gündemde. Esnaf odaları başkanlarına şunu söyledim. Allah bize ömür verdiği ve hizmet imkanı tanıdığı sürece Konuksever’e kimse AVM yapamaz. Bu meseleyi önümüzdeki mecliste çözeceğiz” dedi.

PLAKALARIN DEĞERİ ARTTI

Son bir yılda ulaşım esnafının elindeki plakalar ve araçlarındaki değer artışının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Türel, “Servisçiler Odamızın, taksicilerimizin plakalarında bir yılda çok önemli değer artışı oldu. Bunlar esnafımıza değer verdiğimiz için oluyor.

Otobüsçülerimizin plakalarında da artışlar var. Taşınan yolcu sayısında artışlar var. Daha yapacaklarımız var. Onları da tamamladığımızda çok daha farklı noktalarda çok daha olumlu gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

KART SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Ulaşım esnafının en önemli sorunlarından birinin de mevcut kart uygulaması olduğunun altını çizen Başkan Menderes Türel şunları söyledi: “Bu konu beni de sizleri de çok üzdü. Geçmiş yönetimin kucağımızda bıraktığı ateşten topu nasıl söndüreceğiz diye uğraşıyoruz. Bu meseleyi mutlaka çözmemiz gerekiyor. Ulaşım esnafımız kart ile seyahat edilmesini arzu ediyor ve önemsiyor. Kimin olduğu belli olmayan, ihaleden 20 gün önce kurulmuş bir firma ile bugün faaliyetlerini yürüten, bu yüzden büyükşehir eski belediye başkanının ağır ceza mahkemesinde 65 sene hapis iddiasıyla yargılanmasına vesile olan bir kart uygulaması önümüzde. Benden önceki belediye başkanı hakkında 35 dosya var. İhaleye fesat, irtikap gibi suç iddiasıyla bir çok dosyası var. Bu dosyalardan milletvekili olarak kurtulmaya, hesap vermekten kaçmaya çalışıyor. Antalyalıların helal oylarını hesaptan kurtulmak için istiyor. Ben biliyorum ki esnafımız, Antalyalı hemşehrilerimiz buna müsaade etmemek için, kendisinin her konuda hesap vermesi için elinden geleni yapacaktır.”

HUKUKİ OLARAK İNCELİYORUZ

Toplu ulaşımda kart uygulamasının Antalya’da bir şekilde devam edeceğini belirten Türel şöyle devam etti: “Mevcut firmayla mı devam edecek, mevcut firmasız mı devam edecek, eli kulağında, artık çok yakında bu sorunu çözeceğiz. Karşımızda firmanın daha bir temsilcisini, defalarca davet etmemize rağmen göremedik. Kimdir bu A-Kent’in sahibi bir tanışalım dedik. 1 sene geçti daha bir kişi yok. İn midir cin midir belli değil. Merak etmeyin amma öyle, amma böyle Menderes Türel sizin için bu sorunu ya çözecek ya çözecek. Bizden önceki dönemde hukuksuz yapılan fesihler nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi 114 milyonluk yükümlülüğe girmiş, 100 milyonu üç firmaya ödenmiş. Biz aynı sorunla Büyükşehir Belediyesi’ni karşı karşıya bırakamayız. Hukuki olarak araştırıyoruz. Muhataplarımızla yola devam da edebiliriz. Sistemi düzeltmeye yönelik bir yaklaşım gösterirlerse, kendilerini bir gün karşımızda görürsek, bunları ifade ederiz. Hukuki olarak atılacak bir adım kalmadığı takdirde de bize gerekli tedbirleri almak düşüyor.”

EL ELE HER SORUNU ÇÖZERİZ

Esnafla el ele verdikten sonra çözemeyecekleri sorun olmadığını kaydeden Türel, “Bu sorunların çözümü konusunda artık çok daha güçlüyüz. Ulaşım esnafı olarak Ulaştırma Bakanımızla birlikte yolunuza devam edecek, önemli bir imkana sahip olacaksınız. Kendisi Antalya için büyük bir şans olmuştur. Ulaşım sorunlarımızın çözümünde elimiz çok daha fazla güçlenmiştir. Siyasetçinin esas gücü sandıktan gelir. Allah’ın izniyle hemşerilerimiz bize bu desteği verdiği takdirde, ulaşım esnafının, ulaşımın sorunlarının çözümü konusunda Antalyalıyı tutabilene aşk olsun” şeklinde konuştu.

ÜCRETSİZ BİNİŞİN BEDELİ DEVLETTEN

Ak Parti iktidarının sosyal devlet anlayışıyla 65 yaş üzeri, engelli, şehit aileleri ve gazilere toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanma imkanı getirdiğini hatırlatan Başkan Türel şunları ifade etti: “Sosyal devlet adına yaptığımız bu düzenlemenin ulaşım esnafımıza yük getirdiğini görmemiz, yeni bir düzenleme ihtiyacını ortaya çıkardı. Geçtiğimiz aylarda hükümetimiz Ak Parti milletvekillerinin teklifiyle yeni bir kanun çıkardı. 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazilerimizi yine ücretsiz taşıyacaksınız. Ancak bunun bedelini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, belediyemize ödeyecek. Biz de bunu ulaşım esnafımıza ödeyerek, ücretsiz taşımaları yük olmaktan kurtaracağız. Hem sosyal devlet anlayışımızın karşılığında hizmetimizi sürdüreceğiz. Hem de ulaşım esnafımızdan bu yükü alacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”ulaşım esnafı müjde (1) ulaşım esnafı müjde (2) ulaşım esnafı müjde (5)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle