Hoşgeldiniz  

Türel’den Litvanyalı yatırımcılara davet

SEMİH KÖKEN | 24 Şubat 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

litvanya büyükelçisi (2)Büyükelçi Kestutis Kudzmanas’a ziyaretinde Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ateşesi Dovile Elvan ve Litvanya Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosu Mine Hanım Okudur eşlik etti. Kudzmanas, Antalya’nın Litvanya’da iyi bilinen bir şehir olduğunu belirterek, “Litvanyalı işadamları şehrinize yatırım yapmak istiyorlar. EXPO 2016’ya katılmayı düşünüyoruz. Karşılıklı yatırım fırsatları için işadamlarından oluşan bir grubu sizin başkanlığınızda Litvanya’ya davet ediyorum. Ayrıca güneş enerjisi ve teknoloji alanında da işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.

 

Sonuna kadar destek oluruz

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Menderes Türel, her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Türel, “Antalya’ya yatırım yapmak isteyen her kişiye veya kuruma belediye olarak sonuna kadar destek oluruz. 3 ay içerisinde güneş enerjisi konusunda projemiz başlayacak. Şirketlerinizi bize yönlendirebilirsiniz. Fransa’nın Cannes kentinde gerçekleşecek MIPIM Fuarı’nda Konyaaltı sahili, Boğaçayı, Kepez- Santral Mahallesi kentsel dönüşüm projelerimizi tanıtacağız. Antalya’nın çehresini değiştirecek bu projelere Litvanya’dan yatırımcıları davet ediyoruz. Ayrıca turizm ve tarım alanlarında işbirliği yapabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Ziyaret sonunda Başkan Türel, Büyükelçi Kudzmanas’a ASMEK kursiyerlerinin yaptığı ebru tablosu ve geleneksel Antalya reçeli hediye etti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle