Hoşgeldiniz  

Türel, “Mustafa Kemal’in düşüncelerinin önemli destekçisiyim”

SEMİH KÖKEN | 18 Mart 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘Başkan Türel Gençlerle Buluşuyor’ projesi kapsamında İstek Antalya Yeditepe Koleji’nde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler, Başkan Türel’i kapıda çiçeklerle, okulda alkışlarla, salonda ise piyano resitali ile karşıladı. Bakan Menderes Türel’de 9. sınıf öğrencisi Melisa Biryılmaz’ın piyano dinletisinin ardından piyanonun başına geçerek gençleri müzikle selamladı. Salonu dolduran değişik sınıflardan yüzlerce öğrenci Başkan Türel’e alkışlarla eşlik etti.

TECRÜBE PARA İLE SATIN ALINMAZ

Başkan Türel konuşmasında tecrübe üzerinde durdu ve dünyada tek satın alınmayan şeyin tecrübe olduğunu söyledi. Gençlere öğretmenleri ve ailelerinin söylediklerini dinlemeleri tavsiyesinde bulunan Türel, konuşmasında şunlara değindi: “Bugün öğretmenler ve aileleriniz bir şey söylüyorsa bunu geçmiş tecrübeleri ile söylüyorlar. Çok okuyorsunuz, bilgili gençlik olmak çok önemlidir ama tecrübe size bilgili toplumun ferdi olarak, ilerde farklı bir kazanç sağlar. Tecrübe yaşamadan öğrenilmez. Büyüklerin tecrübelerinden istifade etmeye çalışın.”

ATATÜRK’E HİZMET MEMLEKETE HİZMETLE OLUR

18 Mart Çanakkale destanın yazıldığı günlerin yıl dönümünü yaşadıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Türel “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük bir destana imza atmıştır. Yokluk içinde o dönem, o destan yazılmış. Yaralı olan düşman askerleri Mustafa Kemal’in askerleri tarafından tedavi edilmiş. Cumhuriyet kolay elde edilmedi. Zorluklarla bu kazanımı sağladık. Biz her zaman her yerde Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız derken, geçmişte almış olduğumuz tecrübelere dayalı olarak bunu ifade ediyoruz.” dedi.

Demokrasisi gelişen ülkelerin güçlendiğine dikkat çeken Türel, “Demokrasisi en güçlü olan ülke, ekonomik olarak ta en güçlü oluyor. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak demokrasiyi bu ülkeye getiriyorken, bugünleri işaret etmiş ve ‘Muassır medeniyet’ demiştir. Atatürk’e hizmet, bu memlekete hizmet etmekle olur. Biz bugün gece gündüz çalışıyorsak sizlere daha iyi bir ülke teslim etmek için çalışıyoruz. Siyasi hırsımız yok. Tek hırsımız, bir tek arzumuz var o da gençliğe daha iyi bir Türkiye armağan etmektir” diye konuştu.
18 MART’IN ÖNEMİNİ İYİ ANLAMALIYIZ
Büyükşehir Belediyesi olarak zaman zaman gençleri Çanakkale’ye götürdüklerini belirten Menderes Türel şöyle konuştu: “Bugün 77 milyon Çanakkale Şehitliği’ni görmüş olsa, yaşadığımız sıkıntıların birçoğunu yaşamamış olurduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir toplumu nasıl birleştirdiğini, bu toplumun nasıl milli bütünlüğünü sağladığını çok daha iyi anlamış olurduk. Gidin bakın şehitliğimize, Türk Ahmet’te orada yatıyor, Kürt Mehmet’te, Laz Temel’de Çerkez Hasan’da orada yatıyor. Bunların hepsi bizim mezhebimiz ayrı, etnik kökenimiz ayrı dememişler. Bu vatan toprakları için ölüme gitmişler. 18 Mart’ın önemini sadece şehitlerimizin anıtına çelenk sunmakla, bir dakikalık saygı duruşu ile idrak edemeyiz. 18 Mart’ın önemini o insanlarımızın neden şehit olduğunu idrak ettiğimizde anlarız.”
Konuşmanın ardından öğrenciler Başkan Türel’e ücretsiz internet bağlantısından Antalyaspor’a, toplu taşımadan eğitime verilen desteğe kadar merak ettiklerini sordu. Başkan Türel de öğrencilere tek tek cevap verdi. Başkan Türel bir öğrencinin “Mustafa Kemal’in askeri misiniz?” sorusuna “Atatürk, bu ülkeyi muasır medeniyet çizgisine taşıyacak bir hedefle ayağa kaldırmıştır. Ben Mustafa Kemal’in düşüncelerinin her zaman önemli destekçisiyim. Askerliğimi Türkiye Cumhuriyeti ordusunda yaptım. Türkiye Cumhuriyeti ordusunun askeriyim. Biz toplum olarak birbirimizi saygı ile hoşgörü ile karşılayacağız” cevabını verdi.
Başkan Menderes Türel, daha sonra okulun çeşitli branşlarında dereceye giren öğrencilere plaket verdi. Türel, okulu gezerek, öğrencilerle birlikte yemek yedi.
 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle