Hoşgeldiniz  

Türel Muhtarlara Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni Tanıttı

Semih Köken | 28 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, merkez ilçelerdeki muhtarlara Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ndeki faaliyetleri tanıttı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, merkez ilçelerdeki muhtarlara Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ndeki faaliyetleri tanıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, muhtarlarla Türkiye‘nin en büyüğü,Avrupa‘nın en kapsamlısı olan Döşemealtı‘ndaki Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir araya geldi. Daha çok engelliye ulaşmak için düzenlenen toplantıda Türel, muhtarlara rehabilitasyon merkezinde sunulan hizmetleri anlattı. Muhtarlara seslenen Başkan Türel, “Dünyanın en zor işi nedir diye sorsalar, herhalde verilecek tek cevap engelli çocukları olan annenin babanın ortaya koyduğu gayretlerdir. İnanınız hiçbir iş bundan daha meşakkatli, daha büyük fedakarlık isteyen, daha zor görev olamaz” dedi.

Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin Avrupa‘daki örneklerinden daha güzel olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “Yabancı konuklarımız geliyor, bu tesisi geziyorlar. Daha geçen hafta bu işi Almanya‘da büyük bir başarıyla yürüten bir vakfın yöneticileri buradaydı. Cumhurbaşkanımızın kızı buraya teşrif ettiler gördüklerine inanamadılar. Çünkü bu tesis dünyadaki birçok örneğinin çok daha üzerinde bir tesis. Ama maalesef bundan bir çoğumuzun haberi yok. Bu tesisi yeteri kadar tanıtamıyoruz” ifadelerini kullandı. Merkezde belediye olarak, devlet olarak hizmet ürettiklerini anlatan Başkan Türel, şunları kaydetti:

“Yani bu işi yapan özel okullarımız da var. Allah onlardan da razı olsun. Bizim ticari bir beklentimiz yok, kaygımız yok. Burada hizmetin en iyisini, en kalitelisini vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu noktada hizmet kalitesi fevkalade önemli. Böylesine her şeyin bir arada olduğu, hidroterapi havuzundan, açık yüzme havuzuna, kapalı spor salonundan atölyelere, eğitime bu kadar çok imkan sunabilen başka bir tesis yok.”

Yurt dışında da, özellikle eşiyle birlikte benzeri merkezleri gezmeye çalıştığını belirten Başkan Türel, “Küçük bir merkezin içinde üç beş oda bir salonda bu hizmetleri vermeye çalışıyorlar. Biz ise bu işi daha da geliştirmek istiyoruz. Bu işi inşallah önümüzdeki süreçte Antalya‘dan Türkiye‘ye model bir örnek haline getirmek istiyoruz. Bu iş bizim siyasi görevimiz olarak baktığımız iş değil, bir insani görevimiz. Bunu tabii ki hep birlikte geliştirmek zorundayız” dedi.

MAHALLENİZDEKİ ENGELLİLERİ YÖNLENDİRİN

Muhtarlara “mesai arkadaşlarım” diye hitap eden Başkan Türel, “Muhtarlar bizim elimiz ayağımız, gözümüz kulağımız dilimizdir. Onların bize getireceği her sorun bizim için önceliktir. Değerli arkadaşlar muhakkak mahallerinizde bu hizmete muhtaç arkadaşlar olabilir, aileler olabilir. Buraya yönlendirin, eğitim almalarını önerin. Gözünüz arkada kalmaz” dedi. Engelli bireylerin atölyelerde ürettiği el sanatlarının göz yaşarttığını belirten Başkan Türel, “Mahallenizde etrafınızda çevrenizde siz bizim gözümüz kulağımız dilimizseniz buranın daha iyi bir şekilde hizmet verebilmesini sağlayacak adımları sizden bekliyoruz. Bugün ki toplantımızın amacı da budur” diye konuştu.

AİLELERİN GÖZÜ ARKADA KALMAYACAK

Başkan Türel bir engelli çocuğu olan annenin babanın en büyük korkusunun o çocuğun kendilerinden sonra ne olacağı düşüncesi olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi inşallah bununla ilgili projeler geliştirmeyi düşünüyoruz. Yani anne baba ahirete intikal ettikten sonra gözü arkada kalmayacak şekilde o engelli kardeşlerimizi rehabilite ederek, eğiterek, en azından kendi yaşamlarını idame edecek modeli geliştirmenin hazırlığındayız. Belki farklı bir takım yatırımları yine bu komplekse katmak suretiyle bunu da inşallah başaracağız. Tabi bu bir gönül işi.”

İlk belediye başkanlığı döneminde tesisin yüzde 80’lik bölümünü tamamladığını anlatan Başkan Menderes Türel, “İlk dönemde bu projeyi tamamlamaya ömrümüz vefa etmedi. Bizden sonra geldiler, tamamladılar. Hizmete açtılar. Biz de burada bir hizmet verildiğini düşünüyorduk. Göreve ikinci kez geldiğimizde geldik baktık ki, bu tesisin içerisinde günde hizmet alan kardeşimizin sayısı sadece 6. Şimdi 400’ün üzerinde kardeşimiz bu tesisten istifade ediyor” dedi. Başkan Türel, eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın‘a atıfta bulunarak, “Benden önceki belediye başkanına gazeteci arkadaşlarımız soruyorlar. Diyorlar ki sizden bir önceki belediye başkanının ismini bir yere vermek ister misiniz? O da adeta alay ederek ‘Engelli merkezine Menderes Türel‘in ismini vermek isterim’ diyor. Burayı alay edilecek bir yer olarak görüyor. İşte niyet bu olunca akibet de burayı ancak 6 tane öğrenciye hizmet verilebilir hale getiriyor. Bana bunu sordular gazeteci arkadaşlar. Ben de onur duyarım, şeref duyarım dedim. Engelli Merkezi Menderes Türel‘in Antalya‘ya hediye ettiği en büyük eserdir. Bunu herkes böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, muhtarlarla birlikte Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Türel, sınıflarda engelli öğrencilerle yakından ilgilenerek, sohbet etti. El sanatları atölyeleri, drama sınıfları, fizik merkezi, aqua terapi merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, konaklama tesisi ve eğitim sınıflarını inceleyen muhtarlardan Meltem Mahalle Muhtarı Muazzez Kaval, “Burayı bu kadar geç gördüğüm için çok üzgünüm. Gerçekten insanlığa hizmet. Ben ortopedik özürlü bir evlat büyüttüm. Şu anda 30 yaşında. Onu yetiştirirken gençliğimi yok ettim. En güzel günlerimi hiçbir şekilde değerlendiremedim. Helal olsun o benim evladım. Ben bilinçli bir anneydim ve oğlumu topluma kazandırdım. Bunu yapamayan çok insan var. Bu nedenle bu merkez çok güzel bir çalışma. Tüm çocuklarımız için Belediye Başkanımız Menderes Türel‘e binlerce teşekkür ediyorum” dedi.

Göksu Mahalle Muhtarı Muhammet Akkulak ise, “Burası Antalya için Türkiye için çok güzel bir tesis. Engelli çocuklarımızın burada eğitilmesi ve bakımlarının yapılması çok güzel. Tesisi gezdim. Çok güzel. Sınıfları, odaları çok iyi. Öğretmenler çok ilgili. Her türlü imkanı var” diye konuştu.

Konyaaltı Zümrüt Mahalle Muhtarı Hüseyin Bayan da, “Engelli çocuklarımız için her şey var. Yapanlardan emeği geçenlerden Allah razı olsun. Çocuklarımıza da başarılar diliyorum. Mükemmel bir tesis. Daha önce hiç böyle bir yer gezmedik, eksik hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle