Hoşgeldiniz  

Tarihi konakta yardım için çalışıyorlar

Semih Köken | 17 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Elmalı İlçesi’nde 23 yıldır faaliyet gösteren Elmalı Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneği, 120 yıllık tarihi konakta yaptıkları çalışmalarla ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yardımına koşuyor.

**

Yardımlaşma, dayanışma ve Elmalı’nın tanıtımına yönelik çalışmalarda bulunan Elmalı Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneği, gönüllülerin katkılarıyla her salı ihtiyaç sahibi ailelere yemek dağıtıyor. Faaliyetlerin yürütüldüğü tarihi Kandilzade Hasan Sıtkı Bey Konağı dernek sayesinde yeniden hayat bulurken, tarihi konak yazın sosyal tesis olarak işletiliyor, yerli ve yabancı gruplar için de geleneksel Elmalı yemekleri sunuluyor. Dernek gelirlerini bağışlar, dernek gönüllüleri tarafından üretilen hediyelik eşyalar ve her yıl eylül ayında yapılan Pekmez Şenliği’nde satışı yapılan köpük, şıra ve pekmezden sağlıyor.

UNUTULAN KÜLTÜRLER CANLANIYOR
Dernek Başkanı Sadık Sarıkaya, 120 yıllık tarihi konağın 2009 yılında dernek tarafından satın alınarak Antalya Valiliği’nin desteğiyle restorasyonunun yapıldığını ve o tarihten bu yana da konağın işletmesinin dernek gönüllüleri tarafından yürütüldüğünü belirtti. 55 üyesi bulunan derneğin kuruluş amacının Elmalı’nın tanıtımına katkı sağlamak, unutulan yardımlaşma ve dayanışma kültürünü canlandırmak olduğunu aktaran Sadık Sarıkaya, ihtiyaç sahibi 15 üniversite öğrencisine de burs verdiklerini kaydetti. (DHA)

a5841611870a1aecdd2387a629206915

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle