Hoşgeldiniz  

Sigara Bağımlılarına Ücretsiz İlaç

SEMİH KÖKEN | 05 Mart 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, sigarayı bırakmanın bu hastalıkların görülme riskinde ciddi azalmalara sebep olduğunun bilindiğini belirterek, sigarayı bırakma sürecinin ise sigaraya karşı alınan önlemler ve eğitim programları sonucu; hem daha sağlıklı yaşandığını hem de sigarayı bırakma oranının arttığı bildirdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından tütünle mücadele çalışmaları kapsamında saha denetimleri yapıldığını, Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı hizmetleri verildiğini ve sigara bırakma polikliniklerinin sigarayı bırakmak isteyen kişilere hizmet sunduğunu ifade eden Prof. Dr. Necat Yılmaz şunları kaydetti:
”Ayrıca ülke genelinde 2014/6836 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile sigara bırakma tedavisinde kullanılan bilimselliği kanıtlanmış ilaçların Sağlık Bakanlığımız bütçesinden alınması ve vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunulması sağlanmıştır. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi, Alanya, Manavgat, Kumluca ve Korkuteli Devlet Hastaneleri’nde sigara bırakma poliklinikleri bulunmaktadır. Sigara bırakma polikliniklerine başvurmak isteyen vatandaşlarımız Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattından, MHRS’den randevu alarak veya hastanemize doğrudan giderek muayene olabilmekte ve muayene sonrası yazılan reçetelerle birlikte hastanelerimizin eczanesine başvuran hastalara kullanacakları ilaçlar ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.”
Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği’ne 2014 yılında toplam 1667, Kumluca Devlet Hastanesi’ne 1172, Manavgat Devlet Hastanesi’ne 349, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 304 ve Korkuteli Devlet Hastanesi’ne 59 kişi müracaat ettiğini açıklayan Prof. Dr. Necat Yılmaz, sigara bırakma polikliniklerine müracaat eden hastalara öncelikle nikotin bağımlılığı testi yapıldığını, daha sonra kronik hastalığı, ilaç kullanımı ya da başka bağımlılıkları olup olmadığı sorulduğunu ve sonuca göre tedaviye geçildiğini belirtti. Hastaların aylık tedavi ve izlenimlerinin yapıldığını kaydeden Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, tüm bilgilerin hasta dosyalarına işlenerek arşivde saklandığını ve düzenli bir şekilde elde edilen verilerin daha sonra Sağlık Bakanlığı’na bildirildiğini ifade etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle