Hoşgeldiniz  

Şarkılı, Türkülü, Danslı ‘Kış Rüyası’

Semih Köken | 17 Mart 2017 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nce (ANTDOB) sürdürülen konserler zincirine bir yenisi eklendi.

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nce (ANTDOB) sürdürülen konserler zincirine bir yenisi eklendi. Antalyalı müzikseverler, bu kez de ‘Çello Yıldızları’ adı verilen orkestranın sunduğu ‘Kış Rüyası’nda buluştu.

Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Kış Rüyası’ adlı konserde Nurdan Küçükekmekçi (soprano) ile Medine Tuganova (mezzo soprano) solist, Esra Taner, Derya Tokgöz, Tolga Burçak da dansçı olarak sahnede yer aldı. Saz heyetini ise Yeliz Efe, Pelin Baysal Ateşok, Seda Aslanoğlu, Erdem  Akça, Gani Sharipov, Çağla Katırcıoğlu Bilgin,  Pınar Cumbul, Fırat Yeşillik (çello), Alaaddin Ataseven (bariton), Pelin Atay (kontrabas), J.Nilay Canca (klarinet), Onur Uğurbaş (ud),  Burak Akdemir (kanun), Senem  Çine (arp), Cenk Şahinalp (perküsyon) oluşturdu.

Konser, çello sanatçılarının enstrümanlarıyla dünyaca ünlü besteci  Mozart‘ın ‘Alla Turca’ adlı eserini seslendirmesiyle başladı.  Aşık Veysel‘in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ adlı türküsünü Alaaddin Ataseven yorumladı, dansçı Esra Taner de kıvrak dans figürleriyle eşlik etti.

Nurdan Küçükekmekçi,  Tokat yöresine ait ‘Sabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar’ adlı türkü ile nihavent makamındaki ‘Papatya Gibisin’ adlı şarkıyı, Medine Tuganova da ‘Yıldızların Altında’ adlı şarkıyı seslendirdi.

Alaaddin Ataseven’in orkestra eşliğinde yorumladığı  Ege türküsü ‘Ah Bir Ateş Ver’ ile ‘Gel Gör (Acem Kürdi-İlahi)’ adlı şarkıya Tolga Burçak dansıyla eşlik etti, esere ayrı bir renk katıldı.

Opera diliyle yorumlanan şarkı ve türkülerle unutulmaz bir akşamın yaşatıldığı konser, bestesi Sadi Işılay’a ait olan ‘Sultanıyegah’ adlı oyun havasıyla sona erdi. Solist ve orkestra da yer alan sanatçılar, izleyenlerin alkış yağmuruna tutuldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle