Hoşgeldiniz  

Sahne 11 Temsille Renklenecek

SEMİH KÖKEN | 01 Aralık 2014 | Yaşam A- A+

ANTDOB, Aralık ayında biri çocuk oyunu, biri opera olmak üzere iki yeni eserin prömiyerine hazırlanıyor. İlk olarak, bestesi Cem Orhan’a, librettosu Zeynep Eder’e ait olan ‘Şekeronya’ sahnelenecek. Çocuklar, eseri 4-5 Aralık günleri Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de izleyecek.

 

 

Fatih Şanal’ın sahneye koyduğu neşeli oyunda, ülkesinden kaçan Şekeronya’nın haylaz çocuğu Fırıldak’ın eve dönüş hikâyesi canlandırılacak.

ARALIKTA PRÖMİYER HAZIRLIĞI

Ünlü İtalyan besteci Puccini’nin ‘La Boheme’ operasının prömiyeri de 25 Aralık Perşembe akşamı gerçekleşecek. Rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin üstlendiği, reji uygulaması ise Yiğit Günsoy’a ait eser, 27 Aralık Cumartesi akşamı tekrar sahnelenecek.

OTELLO’DA KISKANÇLIK TRAJEDİSİ

ANTDOB, Aralık ayının tek bale temsili olan ‘Otello’ adlı eseri, 6 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’de sahneleyecek. Uğur Seyrek tarafından sahneye konulan balede, masum, sadık ve cesur bir kadın olan Desdemona’nın her yönüyle farklı bir erkek olan Otello’yu sevmesi ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor.

‘LA TRAVİATA’ VEDA EDECEK

Recep Ayılmaz’ın sahnelediği Verdi’nin opera eseri ‘La Traviata’, son iki temsille Antalyalı sanatseverlere veda edecek. Aşk ve suçluluk duygusunun heyecanlı, neşeli ve dramatik melodilerle işlenmesiyle seyircisini ilk andan itibaren etkisi altına almayı başaran eser, 9- 11 Aralık akşamları izlenecek. 9 Aralık Salı akşamı Violetta rolünde Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Esra Abacıoğlu, 11 Aralık akşamı Germont rolünde İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Murat Güney sahne alacak.

‘PARİS’TE BİR GECE’ TEKRARLANACAK

 

Kasım ayında prömiyeri gerçekleşen, rejisörlüğünü Yiğit Günsoy’un üstlendiği ve sanatseverlerin yoğun ilgisini toplayan ‘Paris’te Bir Gece’ opereti ise 16-18 Aralık akşamları bir kez daha tekrarlanacak. ANTDOB, 20 Aralık’ta kostüm, dans ve projeksiyonla renklendirilmiş ‘Yeni Yıl Şarkıları’ adlı konseri de müzikseverle buluşturacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle