Hoşgeldiniz  

‘Sağlıklı kalmak elinizde’

Semih Köken | 15 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Kaş Devlet Hastanesi’nde görevli uzman diyetisyen Duygu Topal, “Sağlıklı beslenme ve spor ile sağlıklı kalmak kişinin elinde” dedi.

**

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Kaş Devlet Hastanesi’nde görevli uzman diyetisyen Duygu Topal, obezitenin günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını söyledi. Obezitenin; hareketsiz yaşam, fast food tarzı beslenme, hormonsal sorunlar ve stres gibi birçok olumsuz faktörün etkisiyle her geçen gün insan sağlığını etkilediğini aktaran Duygu Topal, “Sağlıklı ve formda bir vücut yapısına sahip olmak, sağlıklı yaşamak için yaşam tarzında yapılacak birkaç değişiklikle kilo vermek, ideal kiloda yaşamı sürdürmek hiç de zor değil” dedi.

‘EN AZ 10 BARDAK SU TÜKETİN’
Sabah kahvaltısının atlanmaması ve düzenli kahvaltı yapılması gerektiğine vurgu yapan diyetisyen Duygu Topal, “İş yaşamı, erken uyanmama gibi sorunlarınız varsa, meyve, süt veya kepek ekmeğinden yapılmış tost gibi sağlıklı alternatifler geliştirebilirsiniz. Lifli yiyecekler tüketin. Lif ve posa oranı yüksek sebze, meyve, mercimek, kuru fasulye ve nohut gibi yiyeceklere sofranızda yer verin. Asitli ve gazlı içeceklerden kaçının. Asitli içecekler yerine ayran, süt, meyve suları ve bitki çayları gibi içecekleri tercih edin. Günde en az 10 bardak su tüketin. Su tüketimini unutmamak için yanınızda su şişesi taşıyın. Hazır yiyeceklerden uzak durun. Özellikle kadınlar, günde iki bardak süt tüketmelidir. Süt, göbek bölgesindeki yağlanmayı önler, bol miktarda kalsiyum içerir” diye konuştu.

Sağlıklı yaşamda en önemlisinin bol bol egzersiz yapmak olduğuna işaret eden Duygu Topal, haftada 150 dakika orta şiddette spor yapılmasının metabolizmayı hızlandırdığını, kalp ve damar hastalıklarıyla diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını kaydetti. (DHA)

89d65acedeaf664711d54c420cda08df

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle