Hoşgeldiniz  

Raylı sistem araçları için ihale süreci

SEMİH KÖKEN | 20 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanlığı’nın birlikteliğinde hayata geçirilecek Antalya 2’nci Aşama Hafif Raylı Sistem Hattı’nda çalışacak araçlar için ihale süreci başladı. 297 milyon 762 bin lira proje bedeli bulunan çalışma kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi sorumluluğunda bulunan araçların temini için yapacağı ihale 25 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.

Antalya 1’inci aşama raylı sistem hattının devamı olarak projelendirilen 2’nci etap çalışması, Meydan durağında mevcut hatta entegre olacak. Projenin aynı zamanda kentin doğuya planlı gelişmesinde önemli bir görev üstleneceği düşünülürken bununla birlikte kamu kurumlarına, konut alanlarına ve havaalanı ile kentin en önemli rekreasyon alanlarından biri kabul edilen EXPO 2016 Antalya’ya hizmet edecek şekilde projelendirildi.

Meydan- Havaalanı- EXPO 2016 Fuar alanı hattında 18 kilometre olarak planan 2’nci etap çalışmasında duraklar Perge, Kışla, Topçular, Demokrasi, Cırnık, Altınova, Yenigöl, Sinan, Kavşak-Havalimanı Dış Hatlar, Havalimanı İç Hatlar, Anfaş, Kurşunlu, Aksu ve EXPO 2016 olarak belirlendi. Projede güzergahın yaklaşık yüzde 60’ının diğer trafikten ayrılması öngörülürken güzergahın 7.6’ncı kilometresinden ayrılan bir kol ile havaalanına ulaşacak. Toplam uzunluğu 18.1 kilometre olan hattın yaklaşık 16.9 kilometresi hemzemin, 980 metresi aç-kapa ve 214 metresi köprü tipi şeklinde projelendirildi. Duraklar, projede yolculuk taleplerinin yoğun olacağı düşünülen kesimlere konulurken, sistemin 2016 yılı için saatte 7 bin, 2020’de saatte 7 bin 900 yolcu ve 2030 yılında saatte 10 bin 300 taşıma kapasitesine sahip olması öngörüldü.

Sistemde 28 – 35 metre uzunluğunda, 1 veya 2 araçtan oluşan diziler kullanılacak. Diziler tekli veya ikili araçlı çalışabilecek. Yeni araçlar için yapılacak ihalede Büyükşehir Belediyesi, araçların mevcut hatta sorunsuz çalışmasını esas alırken ihale araçların 2 yıl garanti süresince bakım- onarım hizmeti verme, yedek parça ve sarf malzeme temin etme, araçların periyodik bakımlarında, önleyici ve koruyucu bakımlarında, ağır bakımlarında ve arıza gruplarında çalışacak personelin eğitimini de kapsıyor.

Araçlarda modern ve değişik bir görünüm, çevreden en az düzeyde etkilenme, çağdaş yaşam şartlarına uygunluk gibi özelliklerin yanı sıra yolcu konforu için araç sabit, camlar ve kapılar kapalı ancak klima ve havalandırma fanları çalışırken içerdeki gürültünün 70 desibeli aşmaması gibi özellikler de aranıyor.

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif esasına göre yapılacak, uluslararası katılıma da açık ihalede sürecin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firma 14’üncü ayın sonunda 18 aracı Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etmiş olacak. Buna göre Büyükşehir, sözleşmenin imzalanmasının ardından 6’ncı ay sonunda ilk iki aracı alacak. 8’inci ayda 4 aracı daha teslim alacak Büyükşehir Belediyesi, 2’şer aylık dönemlerle 4’er araç daha alarak 18 aracı teslim almış olacak. Buna göre, 23 Nisan 2016’da kapılarını açacak EXPO’ya en fazla 6 araç çalışabilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle