Hoşgeldiniz  

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Semih Köken | 31 Ekim 2020 | Yaşam A- A+

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ın Cumhuriyetin 97’inci yıl kutlama programına neredeyse yan yana olduğu MHP İl Başkanı Hilmi Durgun’un katılmadığını iddia etmişti. Valiliğin düzenlediği tüm kutlamalara katılan Başkan Durgun, “HDP il binasını ziyaret etmekten çekinmeyen Nusret Bayar, devlete bakacak yüzü olmadığı için mi Antalya Valiliğinin tebrikat programına katılmamıştır?” dedi

CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde neredeyse yan yana olmasına rağmen MHP İl Başkanı Hilmi Durgun’un  katılmadığını ileri sürerek eleştiride bulunmuştu.  Bayar, önceki gün yaptığı açıklamada, “Öğlen gerçekleşen çelenk bırakma törenine Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi katılırken, AK Parti ve MHP’den herhangi bir temsilciye rastlamadık. Adı sözde ‘Cumhur’ olan ittifakın Antalya temsilcileri, cumhurdan ve Cumhuriyet’ten uzak tutumlarıyla Milli Bayramlarımızı kutlamayı, aziz şehitlerimizi anmayı reddederek, en büyük yanlışı bu değerleri unutmayan kendi seçmenlerine yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

“BAŞARIZ ALGI OPERASYONU”

CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ın iddialarına yanıt vererek yalanlarla dolu başarısız bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını belirten MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, “CHP zihniyetinin genel siyaset anlayışının Antalya’daki yansıması olan İl Başkanı Nusret Bayar’ın bu yalanlarla dolu başarısız algı operasyonunu içeren açıklamasını kınıyoruz. Cumhuriyete ve cumhuriyetin getirdiği tüm değerlere bağlı olan bir davanın Antalya’daki temsilcileri olarak milli değerlerimize dün ve bugün sahip çıktığımız gibi yarın da tüm teşkilatlarımızla birlikte en hissedilir şekilde sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

“BAKAR AMA GÖRMEZ”

Protokol sırasında iki İl Başkanı arasında sadece iki metre mesafe olmasına rağmen, Başkan Bayar’ın MHP heyetini görmemesini art niyet olarak değerlendiren Başkan Durgun, “Nitekim ihtiva ettiği anlamla ve anayasal ilkelerce üniter yapının korunmasını da herkese şart koşan cumhuriyet rejiminin koruyucusu; terörizmin maskeli ortakları ile yol yürüyenler olamaz. Cumhuriyet değerlerinin düşmanı tüm odaklarla beraber olan, bu odaklara ziyarette bulunan ve her fırsatta onlara övgüler yağdıran bir zihniyetin İl Başkanı olan Nusret Bayar’ın, İl Başkan Yardımcıları ve İl Yöneticileri ile Cumhuriyet Bayramı resmi etkinliklerine katılan Milliyetçi Hareket Partisi heyetini görmemesini tamamen art niyetlerine ve ‘bakar ama görmez’ şeklindeki yapılarına bağlıyoruz. Ya da CHP Antalya İl Örgütünün mensupları arasında bir anlaşmazlık var da, görünür olanı birbirlerine yanlış yansıtıp kendi aralarındaki iç çekişmelere Cumhuriyet Bayramı anmalarını malzeme mi yapıyorlar?” diye konuştu.

“DEVLETİ DE Mİ TANIMIYOR?”

CHP İl Başkanı Nusret Bayar’ın HDP ile yakınlığına dikkat çeken Başkan Hilmi Durgun, Bayar’ın Valilik tarafından düzenlenen tebrikat programına neden katılmadığı hakkında da soru yönelttiği açıklamasında, “Milli hassasiyetleri çok yüksek olan şehrimizde Millet İttifakının gayri resmi ortağı HDP ile kol kola olmaktan utanmayan, HDP mensupları gözaltına alındığı zaman Kandil’den talimat almışçasına HDP il binasını ziyaret etmekten çekinmeyen Nusret Bayar; devlete bakacak yüzü olmadığı için mi Antalya Valiliğinin tebrikat programına katılmamıştır? Çelenk koyma törenini bir şov yeri olarak görüp Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yalnızca bu kısmına katılıp valilik programına katılmayan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, anma törenlerinde gözünün önünü görmemekle birlikte acaba devleti de mi tanımamaktadır? Bu bize atalarımızın ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ sözünü hatırlatmaktadır. Biz sizi ezelden beri tanırız. Kirli ve gizli ittifaklarla ülkemiz üzerinde hain emelleri olan alçaklara da nasıl çanak tuttuğunuzu biliriz” diye konuştu

Son olarak, Cumhuriyetin 97’inci yıl kutlama programlarında yer aldığı fotoğrafları sosyal medya hesaplarından da paylaşan MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, CHP’li Bayar’dan özür beklediğini dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle