Hoşgeldiniz  

Orman yangınlarında riskli günler başladı

SEMİH KÖKEN | 18 Haziran 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Kumluca Orman İşletme Müdürü Mehmet Şakir Güneri, yaptığı açıklamada, bölgede nemsiz havaların hakim olduğunu, bunun da orman yangınları için risk taşıdığını söyledi. Güneri, “Bu yıl bahar mevsimi bol yağışlı geçti. Havaların yağışlı geçmesi, ormanlık alanlarımızda bol otun olmasına neden oldu. Şimdi bu otlar kurudu anız haline geldi. Kuru otlar hem yangının kolay başlamasına hem de başlayan yangının daha çabuk genişlemesine neden oluyor. Bu yüzden vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını rica ediyoruz. Ormanlık alanlarda piknik ateşi yakmayalım” dedi.

‘GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK’

Yangınlara müdahalede bir yangın söndürme helikopteri ve ekibinin Mavikent’e konuşlandırıldığını vurgulayan Müdür Güneri, “9 ayrı yerde yer ve arazöz ekiplerimiz hazır bekletiliyor. Ekiplerimiz belli tatbikat ve eğitimden geçti. Yangın söndürmeye hazır oldular. Yangın gözetleme kulelerinde ekiplerimiz 24 saat son teknoloji kamera dürbünlerle gözetleme yapıyor. Geçen yıl daha mevsimin başlarında Adrasan bölgemizde yangında sıkıntı yaşadık. Yangın büyümeden müdahale etmemize rağmen, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi yangını kontrol altına almamıza engel oldu. Bu yıl Adrasan için ayrı bir ekip kurduk ve Adrasan’da bekletiyoruz. Bakanlığımız özellikle Kumluca için yeni yangın söndürme helikopteri almaya hazırlanıyor. Umarım kısa zamanda alır. Yangının yaşandığı tarih olan 28 Haziran’da Orman Bölge Müdürümüzle Adrasan’da olacağız. Yanan alanların imara açılmadığını tam aksine ağaçlandırma yapıldığını göstermek istiyoruz. Alanda yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarını basın yayın aracılığıyla kamuoyuna tanıtacağız” diye konuştu.

‘SADECE ORMAN YANMIYOR’

Kumluca Orman İşletme Müdürü Mehmet Şakir Güneri, yangında sadece ormanların yanmadığını, doğal dengenin bozulduğunu, milli servetin yok olup gittiğine dikkati çekti. Güneri, şöyle dedi:

“Yangında çok uzun zamanda yetişen ormanlarımız tahrip oluyor. Sadece yanan orman olmuyor. Ormanlarla birlikte ormanın içindeki birçok hayvan da yanıyor. Böylelikle doğal denge bozuluyor. Ayrıca yanan alanların temizlenmesi, yeniden ağaçlandırılması bunlar hem insan gücünü ve zamanını alıyor hem de yapılan çalışmalar için harcanan para milli sermayeden gidiyor. Bu yüzden yangın başlı başına bir afettir.” kemer gözcü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle