Hoşgeldiniz  

Ölümün kıyısında organ bekliyor

Semih Köken | 01 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 9 aydır yatan 23 yaşındaki Selim Bayram, uygun verici bulunursa kalp ve böbrek nakli olacak.

**

Trabzon’da oturan Selim Bayram’a, henüz 2 yaşındayken kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 7 yıl ilaç tedavisi gören Bayram, 14 yıl önce de hemodiyalize başladı. Haftanın üç günü 4 saat diyalize giren Selim Bayram, bir süre önce kalp yetmezliği de çekmeye başladı. Sağlığına kavuşabilmesi için tek çaresi organ nakli olan Bayram, şimdi aynı anda kalp ve böbrek nakli olmayı bekliyor. Selim Bayram, uygun donör bulunursa Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kalp ve böbrek nakli olacak.

ÖLÜME ADIM ADIM
Türkiye’de kendisi gibi çok sayıda hastanın organ beklediğini söyleyen Selim Bayram şunları anlattı: “Doktorlarımızın söylediğine göre organ bağışında düşüş var. Tabi ki çok zor ve dayanılması kolay olmayan acılar yaşayan ailelerden organ bağışı beklemek zor. Ancak organ bağışının öneminin, can kurtarmanın vereceği manevi mutluluğun da bilinmesi gerekiyor. Bir bağışla bir can kurtarabilirsiniz.”  (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle