Hoşgeldiniz  

Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi tamam…

SEMİH KÖKEN | 07 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Başkan Muhittin Böcek, Uncalı Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda inşasına başlanan Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nin yeni eğitim-öğretim yılına hazır olduğunu söyledi. Ailesine ait 11 dönüm araziyi okul yapılmak üzere Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devreden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu arsa üzerine inşa edilen Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nin kapılarını basın mensupları için açtı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sonuçlarına göre öğrenci başvurularının alındığını dile getiren Başkan Böcek, Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nin 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 340 öğrenci ve 21 öğretmen, 1 müdür yardımcısı ve 1’de müdür yönetici kadrosuyla ders başı yapacağını söyledi.  Başkan Muhittin Böcek şöyle konuştu; “Bugün benim için çok özel bir gün. Doğup büyüdüm bu topraklarda hemşehrilerime vefa borcum var düşüncesiyle böyle bir karar aldım ve okul yapılmak üzere Antalya il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladım. Böcek Ailesi olarak devrettiğim 11 bin metrekare bu arsada bu gün yapımı tamamlanan okulu geziyoruz. Kısa sürede yapımı tamamlanan Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nin başta öğrenci ve velilerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu sürece katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.”

Başkan Muhittin Böcek’in eğitime ve eğitimciye her zaman büyük katkılarda bulunduğunu  ifade eden Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü  Erdem Kaya ise konuşmasında, Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’ne öğrenci yerleşimlerinin yüksek taban puanla yapılacağını belirtti.

Antalya’nın en büyük okulu olma özelliği taşıyan Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi, 32 derslikten oluşuyor. Sınıfların dışında fizik, kimya ve biyoloji laboratuarı; tarih ve coğrafya derslikleri ile ikişer adette resim ve müzik atölyeleri de yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni uygulamaya koyduğu “Z Kütüphane” projesi, rahat okuma alanları ve sesten tamamen arındırılmış kütüphane, bu okulda hayat buluyor. Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi ayrıca 150 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, soyunma kabinleri, duş üniteleri ve yemekhanesiyle de Antalya’da örnek oluşturuyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle