Hoşgeldiniz  

MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar uyuşturucu tehdidini anlattı

Semih Köken | 02 Şubat 2021 | Yaşam A- A+

MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, Antalya’da giderek artan uyuşturucu kullanımıyla ilgili çok acı olaylara şahit olduklarını ve Kepez’de ciddi bir mücadele verdiklerini belirterek, “Antalya’nın yerel yönetimleri çocuklarımızı uyuşturucunun pençesinden kurtarmak için rehabilitasyon merkezleri kurmalı. Bağımlı çocuklarımızı tedavi etmeyi ve yaşama kazandırmayı başarmamız gerekiyor. Yoksa uyuşturucu, terörden daha tehlikeli bir duruma gelecek. Bu çocuklarımızı zehir tüccarlarının ve uyuşturucunun pençesinden kurtarmalıyız. Bu hızlı yayılımı durdurmalıyız” dedi.

Büyük bir iç göçün ardından uyuşturucu satışı ve kullanımında Antalya’nın ve Türkiye’nin en sorunlu ilçelerinden biri haline gelen Kepez her ne kadar modern kentleşme yolunda ilerlese de gençleri hala zehir tehdidi altında yaşıyor. Yıllardır uyuşturucuya karşı büyük bir mücadele veren MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, gençleri uyuşturucunun pençesinden kurtarmak için ailelerle kampanyalar dahi düzenlediklerini belirterek, “Polisimizin bu sorunla tek başına mücadele etme imkanı sınırlı. AMATEM’ler de tedavide çok yetersiz kalıyor. Bizim yardım edeceğimiz evlatlarımızın sayısı 3’ü, 5’i geçmez. Gençlik elimizden kayıp gidiyor, uyuşturucu kullanımı giderek artıyor. Antalya’nın yerel yönetimleri bu mücadeleye destek vermeli. Bağımlı çocuklarımızın tedavisi ve hayata kazandırılması için projeler gerçekleştirilmeli” diye konuştu.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar uyuşturucu tehdidini anlattı
MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar

KENTLEŞEN KEPEZ’DE UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTIYOR

Beş dönemdir Milliyetçi Hareket Partisi Kepez İlçe Başkanlığını sürdüren Mehmet Seyyar, ilçesindeki uyuşturucu kullanımıyla ilgili yaşadıkları olayları ve verdikleri mücadeleyi MYGazete.com’a anlattı. Özellikle Zeytinköy’de yerleşik olan uyuşturucu baronları ile satıcılarının, kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle Kepez’in mahallelerine yayıldığını belirten Seyyar, “Bir zamanlar ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen otobüsler Zeytinköy kavşağında yolcularını indirir, uyuşturucu oradan mahalleye dağılırdı. Bize gelen bilgileri Emniyet’e ve mülki amirlere aktarıp o bölgede önlem alınmasını ve operasyonlar yapılmasını sağladık. Polisimiz var gücüyle mücadele ediyor. Ancak her satıcıya ve her kullanıcıya ulaşma imkanları yok. Biz de bir yere kadar mücadele verebildik, bağımlı çocuklarımızı kurtarabilmek için çırpındık. Kepez yıllarca göz ardı edilmiş bir ilçemizdi. Hak ettiği hizmetleri alamamıştı. Sonrasında düzgün kentleşme başladı, bugünlere gelindi. Ancak uyuşturucu satışı ve kullanımı azalmadı tam tersine giderek arttı. Günümüzde de çok tehlikeli bir boyuta ulaştı” dedi.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar uyuşturucu tehdidini anlattı

ANTALYA ZEHİR SATICILARI İÇİN CAZİP BİR KENT

Başkan Seyyar, “Uyuşturucu satışını organize eden baronların Kepez’in yanı sıra Döşemealtı’nda faaliyet gösterdiğini duyuyoruz. Maalesef uyuşturucu kullanımında Antalya’da çok büyük bir artış var. Antalya’daki uyuşturucu satışlarından elde edilen gelirin, terör örgütüne gittiğini de biliyoruz. Antalya, turizm bölgesi olması nedeniyle uyuşturucu satıcıları için çok cazip bir bölge” diye konuştu.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar uyuşturucu tehdidini anlattı

UYUŞTURUCUYA KARŞI KAMPANYALAR DÜZENLEDİK

Uyuşturucunun pençesine düşen gençlerimizin her geçen gün sayısının arttığını ve çok sayıda olumsuz örnekle karşılaştıklarını belirten MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, “Biz gençlere çok büyük önem veren siyasi bir hareketin içinden geliyoruz. MHP ve Ülkü ocakları olarak uyuşturucuyla her zaman mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Kimi zaman aileleri de yanımıza alıp kampanyalar düzenledik, okul aile birlikleriyle, velilerimizle zehir kullanımının önüne geçmek için çalıştık. Kimi zaman uyuşturucunun pençesine düşmüş çocuklarımızı kurtarmak için her türlü desteği verdik. Bu çocuklarımızdan bazılarını Isparta’daki uyuşturucuyla mücadele merkezi UYUMDER’e gönderdik, iyileşmeleri, hayata tutunmaları için umut olduk. UYUMDER kurucusu Yaşar Erbil hocamızla hala iletişim halindeyiz. Kimi zaman evlatlarını uyuşturucudan kurtarmak isteyen ailelerimiz veya direk çocuklarımız bizden yardım isteyebiliyor, elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Ancak yetişmemiz mümkün değil. Polisimizin nasıl büyük bir gayretle çalıştığını, operasyonlar yaptığını, gençlerin uyuşturucudan kurtulması için mücadele verdiğini biliyoruz. Ancak ne polisimizin, ne sağlık teşkilatımızın mevcut imkanlarla bu sorunu çözmeye gücü yetmiyor. AMATEM’ler zaten çok sınırlı kapasiteyle çalışıyor” ifadelerini kullandı.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar uyuşturucu tehdidini anlattı

AİLELER UTANCINDAN KONUŞAMIYOR, POLİSE GİTMİYOR

Uyuşturucu kullanım yaşının 10’a, 11’e kadar düştüğünü ve 13-14-15 yaşında ergenliğe yeni girmiş çocukların uyuşturucu kullandıklarını dile getiren MHP’li Seyyar, “Gençliğimiz elimizden kaymış gidiyor. Kepez genellikle muhafazakar yapıya sahip ailelerin oturduğu bir ilçe. Aileler utancından, korkusundan Emniyet’e gidemiyor. Bize gelen aileler var. A evindeki çocuğu uyuşturucuya alıştırdıkları zaman o da gidiyor B evindeki arkadaşını alıştırıyor. Bu çocuklar günde 5 lira, 10 lira harçlık ya alan, ya alamayan çocuklar. Uyuşturucuya alıştıktan sonra satıcıların tuzağına düşüyorlar. Bedava uyuşturucu alabilmek için önce aracı olmaya başlıyorlar, sonra satışa çıkıyorlar” dedi.

PERİŞAN HALDEKİ AİLELERİ VE ÇOCUKLARI ANLATTI

Başkan Mehmet Seyyar, yaşadığı örnekleri de anlattığı açıklamasında gencecik bedenlere uyuşturucu maddenin girmesinin ardından kurtuluşun çok zor olduğunu belirterek, yetişkinler sigarayı bile bırakamazken gençlerin böylesine güçlü uyuşturucuları nasıl bırakacağını sordu. Başkan Seyyar karşılaştığı acı örnekleri de dile getirdiği açıklamasında, “Bir ara iki aile yanımıza geldi. Ailenin biri çocuklarına motosiklet almış, çocuk böylece rahat gezmeye başlıyor. O arada uyuşturucuyla tanışıyor, komşusunun çocuğunu da uyuşturucuya başlatıyor, ardından bu çocuklarımızı uyuşturucu satışında kullanmaya başlıyorlar. Aileler perişan bir halde bize geldi. Biz de yine elimizden gelen desteği verdik” dedi. Yaşadıkları bir başka örneği de anlatan Başkan Seyyar, “Bir gün yine yanımıza 60 yaşlarında bir annemiz geldi. Bir anda dizlerimin dibine çöktü. Hemen ellerinden tutup kaldırdım. Evladı 23 yaşında bir yiğit. Zeytinköy trafik ışıklarında duran otomobillerden 1’er lira topluyor, gidip Zeytinköy’den uyuşturucu alıyor. Evde satmadık eşya bırakmamış. Çocuğumuzla konuştuk, tedavi olmayı kabul etti. Hemen UYUMDER’den Yaşar Erbil hocamızla görüştüm, o da çocukla konuştu. Çocuk eroin kullanıyormuş. Eşyalarını hazırladık, Isparta UYUMDER’e gönderdik evladımızı, bir süre tedavi gördü, uyuşturucudan kurtuldu” diye konuştu.

AMATEM’LER YETERSİZ, 3 AY SONRAYA RANDEVU VERİYOR!

Açıklamasında uyuşturucuyla mücadelede önemli bir görev üstlenen AMATEM’lerin (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) bağımlılara üç ay sonrasına randevu verdiğinin ve tedavide çok yetersiz kaldığının altını çizen MHP’li Seyyar, “Uyuşturucu bu memleketin kanayan yarası. Uyuşturucuyla mücadelede ve bağımlıların tedavisinde çok daha aktif olmamız gerekiyor ancak maalesef durum böyle değil. Isparta’daki UYUMDER bağımlı tedavi merkezi gibi örneklerin tüm Türkiye’de hayata geçirilmesi gerekiyor. UYUMDER’in kurucusu Yaşar Erbil hocamıza bu gayretleri ve bağımlı gençlerimizi kurtarmakta gösterdikleri çabalar için çok teşekkür ediyorum. Biz de gerek parti olarak gerek kişisel olarak Yaşar Hocamıza her türlü desteği vereceğiz” dedi.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar uyuşturucu tehdidini anlattı

KEPEZ TEMİZLENİRSE ANTALYA’DA TEMİZLENİR

Uyuşturucuyla mücadelede birinci vazifenin, bağımlı çocukların dışlanmaması, tam tersi başlarının okşanması ve sevgiyle yaklaşılması olduğunun da altını çizen Başkan Seyyar, “Geçtiğimiz günlerde bir parkta kriz geçiren bir çocuğumuzun kendine gelmesi için 40 dakika yüzünü yıkadım, başını okşadım. Kimse, ‘Benim evladıma bir şey olmaz’ demesin. Biz bu çocukları severek eğiteceğiz, tedaviyi kabul ettireceğiz. Bu çocukları dışladığımızda bir daha uyuşturucunun kucağına ittiriyorsun. Böyle yaparsak uyuşturucu, terörden daha tehlikeli bir duruma gelir. Tek tek bu olumsuzlukları düzeltmeye gücümüz yetmiyor. Geçtiğimiz günlerde bir emniyet müdürümüz mahallemizi ziyaret etti. Bu konuları enine boyuna konuştuk. Kepez ilçesi uyuşturucuyla mücadelede gerekli hizmeti alır, temizlenirse Antalya’nın tamamı temizlenir” ifadelerini kullandı.

UYUMDER GİBİ TEDAVİ MERKEZLERİ AÇMALIYIZ

Uyuşturucu kullanan gençlerin toplumun gözleri önünde eridiğini, ailelerin de büyük acılar çektiğini söyleyen Başkan Mehmet Seyyar, bu toplumsal felaketin bitmesi için yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Antalya ilçe belediye başkanlarının hepsinin uyuşturucuyla mücadele konusunda destek olması gerektiğini söyleyen Başkan Mehmet Seyyar, “Ben bunu da net olarak söylüyorum ve bir partili olarak konuşmuyorum. Ben siyasi bir partinin ilçe başkanı olarak bu mücadeleye baş koydum ve partimle birlikte elimden gelen her türlü mücadeleyi veriyorum, vermeye devam edeceğim. Ama biz verdiğimiz bu mücadelede olsa olsa 3, 5 veya 10 gencimizi kurtarırız. Ancak yerel yönetimlerimizin sayın belediye başkanları hazırlayacakları projelerle bu soruna dahil olurlarsa ve UYUMDER gibi tedavi merkezlerini Antalya’mızda hayata geçirirlerse bu çocuklarımızı kurtarabiliriz. Kepez Belediyemizde böyle bir projenin planlandığını biliyorum. Isparta’daki tedavi merkezi gibi başarılı bir örnek önümüzde duruyor. Mutlaka böyle projeler Antalya’da hayata geçirilmeli. Daha önce söylediğim gibi AMATEM’ler bu konuda çok yetersiz kalıyor. Bu mücadeleye hiç vakit kaybetmeden başlamalıyız” dedi.

MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar uyuşturucu tehdidini anlattı

BELEDİYELER BU TEHDİDE KARŞI HAREKETE GEÇMELİ

Belediyelerin parklar veya mesire alanları yapmasının yanı sıra böylesine büyük toplumsal bir tehditle mücadelede kayıtsız kalmalarının anlaşılabilir bir durum olmadığını da sözlerine ekleyen MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, “Belediyelerin vatandaşın konforuna, huzuruna yönelik hizmetleri yaparken o hizmet ettikleri insanların çocukları ne halde, bunu da düşünmeleri gerekiyor. Belediye başkanlarımız kesin ve kati olarak bu işe müdahil olmalı. Tekrar edeyim; Kepez temizlenirse Antalya temizlenir. Belediye Başkanlarımız mutlaka toplumun bu kanayan yarasına yönelik projeler hazırlamalı. İnanın bana her ilçenin belediye başkanı böyle bir proje hazırlasa, uyuşturucunun pençesindeki çocuklarımızı buralarda tedavi edip, meslek sahibi yapabilirsek amacımıza ulaşmış oluruz, hatta Türkiye’ye örnek oluruz. Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü ile bu konunun görüşmesini yaptık. İnşallah böyle bir projeyi Kepez’de gerçekleştireceğiz. Ancak yeterli olmaz. Yüzlerce çocuğumuz bağımlılığın pençesinde kurtarılmalı bekliyor” diye konuştu.

BAŞKAN SEYYAR’IN ÖRNEK GÖSTERDİĞİ UYUMDER NEDİR?

Başkan Seyyar’ın röportajda sık sık sözünü ettiği ve örnek gösterdiği Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) Türkiye’de isim yapmış bir uyuşturucuyla mücadele merkezi. Bu merkezin en önemli özelliği, bağımlılıkları tamamen doğal yöntemlerle tedavi etmeleri. Çünkü tedavide ilaçların kullanılması bağımlı gençlerin tekrar uyuşturucuya yönelmesine neden oluyor. UYUMDER’in kurucusu, aynı zamanda Tekvando Milli Takım Antrenörü de olan Yaşar Erbil, kendi evladının uyuşturucuya başlaması ve ailece çektikleri sıkıntılar nedeniyle böyle bir merkezin kurulmasına öncülük etmiş. 2015 yılında kurulan Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizmle Mücadele Derneği (UYUMDER) Isparta’da uyuşturucu illetine düşen gençleri, bu hayati problemden kurtarmayı amaçlıyor. Bu kapsamda bir merkez oluşturan UYUMDER, uyuşturucu batağına düşen gençleri ücretsiz olarak 6 aylık eğitime alıyor. Hem psikolojik hem de fiziksel olarak uzmanlar tarafından tedavi edilen bağımlı gençler bir taraftan kurslara katılarak meslek sahibi oluyor. Bu süreçte UYUMDER’in üretim tesislerinde de görev alarak, hem mesleki hem de sosyal olarak yaşama hazırlanıyorlar.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle