Hoşgeldiniz  

LÖSEMİLİ AVUKATI PROSEDÜR ÖLDÜRECEK

SEMİH KÖKEN | 26 Haziran 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Avukat Mehmet Özgür Özkan’ın meslektaşları, Frankfurt İlik Bankası’nda bulunan uygun donörden ilik naklinin 1 ay içinde gerçekleştirilmesi için Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Almanya’nın Türkiye Büyükelçiliği’ne yapılan başvuruların yanı sıra, Alman ve Frankfurt İlik Bankası yetkililerine seslendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na prosedür sürecinin hızlandırılması için yardım çağrısında bulunan avukat Özgür Yılmaztürk, meslektaşı Özkan’ın Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördüğünü belirtti. Özgür Yılmaztürk, tam ‘bitti’ diye sevinirken 2015’in Mart ayında hastalığın yeniden nüksettiğini söyledi. Özkan’ın yeniden tedaviye alındığını belirten Yılmaztürk şöyle konuştu:

“Özgür’ün kanser hücreleri her kemoterapiyle birlikte daha güçlenerek, dirençlenerek çoğalmaya devam ediyor. Bu arada Türkiye’de ilik bankasına başvuruldu, uygun donör bulunamadı. Dünya İlik Bankası’na başvuru ve yasal işlemler yapıldı. Almanya’dan yüzde 100 uyumlu bir ilik bulundu. Bu milyonda bir ihtimaldi çok mutlu olmuştuk. Yalnız yurtdışından iliğin yurt dışından gelip nakil süreci 4- 5 ay sürüyormuş. Ancak aldığı kemoterapilerin dozu ve hastalığının seyri nedeniyle Özgür’ün 3 ayı kalmadı. Özgür’ün 1 aylık süreci var ve bir an önce donörden ilik nakli yapılması lazım.”

‘ÖZGÜR’ÜN 3 AY ZAMANI YOK’

Frankfurt’taki ilik bankasının bir an önce oradaki prosedürü tamamlayıp, iliğin 1 ay içinde Özgür Özkan’a naklinin gerektiğini vurgulayan Yılmaztürk şöyle devam etti:

“İlik Almanya’da olduğu için hızla gönderilmesi gerekiyor. Çapa Tıp Fakültesi alacak, buraya getirecek ve Özgür’e nakledilecek. Frankfurt İlik Bankası mı, donörle mi diyaloğa geçilir, bizim böyle bir şansımız olmadığı için Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı veya Alman Büyükelçiğilimizin devreye girerek, 1 ay içinde bu iliğin Türkiye’ye getirilmesi gerekiyor. Normal süreç 4- 5 ay sürüyormuş ve 1.5 ayı geçti zaten. Prosedürün tamamlanması için 3 ayı daha var ama Özgür’ün üç ayı yok.”

‘YENİ KEMOTERAPİYİ KALDIRAMAZ”

Mehmet Özgür Özkan’ın avukat arkadaşı Engin Akbaba da, iki yılı aşkın süredir bu illetle mücadele eden arkadaşı için Almanya’dan uygun ilik bulunduğunda çok sevindiklerini, ama nakil için belirtilen sürecin 1 ay içinde tamamlanmaması halinde meslektaşını kaybedeceklerini söyledi. Frankfurt’tan iliğin bir evvel nakli için yardım beklediklerini belirten Engin Akbaba, “Son tetkiklerden sonra Özgür için zamanın kısaldığını öğrendik. Çok fazla kemoterapi aldı ve doktorları yeni bir kemoterapiyi kaldıramayacağını söylüyor. Net olarak söylenen, ‘3 ay zamanımız yok.’ 1 ay içinde getirilip Mehmet Özgür Özkan’a verilmesi lazım” diye konuştu.

MEHMET ÖZGÜR ÖZKAN ÖLMESİN

Facebook, Twitter ve Ekşi Sözlük gibi sosyal medya mecralarında da avukat Mehmet Özgür Özkan için prosedürün kaldırılarak, 1 ay içinde ilik naklinin gerçekleştirilmesi için kampanyalar başlatıldı. ‘Mehmet Özgür Özkan Ölmesin’ başlıklarıyla açılan sayfalarda binlerce paylaşım yapıldı. Change.org.tr adresli imza platformunda da başlatılan kampanyada ilik nakli için prosedürün hızlandırılması veya naklin Almanya’da yapılması için Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na çağrıda bulunuldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle