Hoşgeldiniz  

Köse’den Öğretmenler Günü Mesajı

SEMİH KÖKEN | 24 Kasım 2014 | Yaşam A- A+

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yapan AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusuyla eğitimden sağlığa, adaletten emniyete büyük başarılara imza attığını belirtirken şu ifadelere yer verdi; “Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir.

 

 

  1. yüzyılın dünyasında; ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesi, her şeyden önce eğitimli gençler sayesinde mümkün olacaktır. Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde fedakarca ve vefakarca gayret gösteren öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktır. Çocuklarımızın ruh ve karakterine biçim veren, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı muhterem öğretmenlerimize çok şey borçlu olduğumuz iyi bilinmelidir. “İnsanı yücelt ki devlet yüceltsin” anlayışını benimsemiş bir hükümet olarak, insana yapılan her türlü yatırıma büyük değer atfediyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz.

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve hükümetimiz, eğitimde kaliteli yetişmiş nesiller hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Eğitime yapılan yatırımlar hız kesmeden daha iyi bir gelecek için devam etmektedir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” (Basın Bülteni)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle