Hoşgeldiniz  

Konyaaltı’nda “çöp ve hurda” denetimleri…

SEMİH KÖKEN | 29 Nisan 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, mevzuata aykırı olarak geri dönüşüm malzemesi toplayan şahıslara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

 Konyaaltı Belediyesi, özellikle kent merkezinde mevzuata aykırı ve kayıt dışı olarak çek çek diye tabir edilen araçlarıyla geri dönüşüm malzemesi toplayan şahıslara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, önceden tespit edilen hurda kağıt, plastik malzeme toplayıcılarına baskın düzenledi. Bu şekilde gelişi güzel toplanan maddelerin halk sağlığını tehdit ettiği ve çevre kirliliğine neden olduğu ifade edildi.

  Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu şekilde kağıt toplayan şahısların, hem halk sağlığını tehdit ettiğini hem de çevreyi kirlettiğini söyledi. Başkan Böcek, “Çek çek arabalarıyla kağıt toplayanlar özellikle kent merkezinde görüntü kirliliğine neden oluyorlar. Hem görsel kirlilik oluşturan hem de yaya ve araç trafiğini olumsuz yönde etkileyen bu kişilere defalarca uyarıda bulunduk. Uyarıları dikkate almayanlar hakkında yasal işlem yapıyoruz.” diye konuştu. GetAttachment (2)GetAttachment

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle