Hoşgeldiniz  

Konyaaltı Sahili’nde Suriyeli işgali

SEMİH KÖKEN | 25 Haziran 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, bundan bir süre önce, Suriyeli göçmenlerin Türkiye’ye kabul edilmesine ilişkin genelgenin Antalya’yı kapsamadığını söylemiş, ‘Biz Antalya’ya yasal yollarla gelenler hariç, hiçbir Suriyeli göçmeni kabul etmiyoruz’ demişti.

Oysa İçişleri Bakanlığı rakamları, Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısının 1 milyon 385 bini bulduğunu, bunlardan 10 bininin de Antalya’da olduğunu gösteriyor. Bu rakam, diğer illere dağıtılan Suriyelilerin sayılarına bakarak küçük görünüyor ancak, kırılgan turizm sektörü bundan büyük etki görüyor.

Sokaklarda çocukların dilenmesi, seyyar satıcılık yapmalarına alışan Antalyalılar, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nin her gece sabaha kadar Suriyelilerin işgaline uğraması karşısında ise şaşkın. Akşam üzeri güneş batıp plaj yerli ve yabancı turistler tarafından boşaltıldıktan sonra tüm eşyalarıyla sahile akın eden Suriyeliler, sabah gün ışıyıncaya kadar burada kalıyorlar. Sabah 06.30-07.00 civarında ise sahili terk ediyorlar.

Turizm ilçesi Bodrum’da geçtiğimiz günler aynı konuda sıkıntı yaşamış, yerel yetkililer okul bahçelerini Suriyelilere açarak geçici bir çözüm bulmuşlardı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle