Hoşgeldiniz  

Konyaaltı Kitap Fuarı sona erdi

Semih Köken | 19 Ekim 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

KONYAALTI Belediyesi tarafından Cam Piramit’te bu yıl 6’ncısı düzenlenen ‘Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, kapanış töreniyle sona erdi.

Cam Piramit’te 9 Ekim’de kapılarını açan ve 10 gün süreyle açık kalan Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, bir birinden değerli yazar ve fikir insanını ağırladı. 133 yayınevi, 93 yazar ve fikir insanını okuyucuyla buluşturan fuarı 10 günde 135 bin kişi ziyaret etti. Fuarda, Hulki Cevizoğlu, Ahmet Şafak, Cemalnur Sargut, Hayko Bağdat,Yusuf Çağlar, Meleç Çe, Uğur Koşar, Vural Savaş, Bilal Şimşir, Savaş Dursun, Ayşe Kulin, Füsun Önal, Erkan İşeri, Yalçın Küçük, Fatih Tuncay, İhsan Eliaçık, Oğuz Saygın, Ergun Poyraz, Hanefi Avcı gibi bir birinden değerli yazarların yer aldığı fuarın son günü ise Can Ataklı, Büşrü Küçük, Hıfzı Topuz, Faruk Dilaver, Kahraman Tazeoğlu, Ataol Behramoğlu, Tarık Uslu, Özkan Öze, Uğur Sağındık, Tuna Erdoğdu, Saygı Öztürk ve Engin Alan Antalyalı okurlarıyla buluştu.

SON GÜN İNDİRİMİ

Fuarın son gününde bazı yayınevleri kitap fiyatlarında yüzde 30- 50 oranında indirim yaptı. Roman, öykü, hikâye, deneme, araştırma türü kitaplar ilgi gördü. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’te stantları gezdi, fuara destek veren yayınevleri sahiplerine, kitaplarını imzalayan yazar ve şairlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçen yılki ziyaretçi sayısının aşıldığına dikkati çekti. Cam Piramit’in fuarda her gün dolup taştığını kaydeden Başkan Böcek, “Kitap okuru sayısının artması, fuara büyük ilgi gösterilmesi bizi yüreklendirdi” dedi. Başkan Böcek, 7’nci kitap fuarının ise belediye hizmet binası alanı içerisinde oluşturulacak kapalı alanda gerçekleşeceğini kaydetti.

ON BİNLERCE ZİYARETÇİYİ AĞIRLADIK

Sevdiği yazar ve sanatçıyla tanışma fırsatı bulan ziyaretçilerin fuardan güler bir yüzle ayrıldıklarını söyleyen Başkan Böcek, bu mutluluğun kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, tüm yayınevi temsilcilerine ve yazarlara teşekkür etti. Başkan Böcek konuşmasının ardından yayınevi temsilcilerine ve yazarlara tatlı ikram etti.

 

Kapanış konuşması sırasında bazı yazarlar da Konyaaltı Kitap Fuarı’nın önemi üzerinde durdu. Şair Ataol Bahremoğlu, “İlk yıllarında çadır içerisinde açılan fuar, her yıl biraz daha büyüdü, okuyucu kitlesi arttı, Cam Piramit’ten dışarıya taştı. Türkiye’deki kitap fuarlarının en büyüğü olma özelliğini kazandı” dedi.

Fuarda yer alan stant temsilcileri ve yazarlar, 10 gün süreyle kendilerini ağırlayan ve her türlü desteği esirgemeyen Muhittin Böcek’e ve ekibine teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle