Hoşgeldiniz  

Kemer Kolejinde mezuniyet ve TEOG Zaferi

SEMİH KÖKEN | 13 Haziran 2014 | Yaşam A- A+


kemer-koleji-teog-zaferi-ile-mezuniyet-torenicabea0cccb30a1a459a8

Kemer Koleji 2013 -14 öğretim yılı 8. Sınıflar mezuniyet törenini TEOG Sınavlarında aldığı başarılarla taçlandırdı. Palmet Resort Otelde gerçekleştirilen törene Kemer Koleji 8. Sınıfından mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Kemer Koleji kurulduğundan bugüne 7. mezunlarını verdi. 2008’de ilk mezunlarını veren Kemer Koleji aradan geçen yedi yılda verdiği mezunları bir üst öğretim kurumuna yerleştirme başarısında her yıl çıtayı bir üste taşıdı. 7 yıllık süreçte ilçemizde genelde ilk sırayı alan Kemer Koleji bununla yetinmeyip, ilde de sırasıyla 13.lük, 8.lik ve 5. lik derecelerini elde ederek 474 okul arasında hatırı sayılır başarılara imza attı. Bu yıl değişen sistemle beraber TEOG sınavlarında ilk dönem hem bireysel hem de okul ortalaması olarak ilçede ilk sırada yer alan kolej, ikinci dönem ki sınavda da bu başarısını teyit etti.

Türkçe, Matematik, Fen B., Sosyal B., İngilizce ve Din Kültürü A.B. derslerinden 20’şer soru toplamda 120 soruda okul doğru ortalaması ilk dönem 92,2 ikinci dönem sınavlarında ise 93,7. İlk dönem aynı zamanda Kemer Koleji 2013 – 14 öğretim yılı mezunları birincisi Çisem TİRYAKİ 2 hata, ikinci dönemde ise 1 hata ile başarısını perçinlerken, ilk dönemde 10 dersten tam puan alan mezunlar, ikinci sınavda toplam 15 dersten tam puan çıkardı. İkinci TEOG sınavlarında Öyküm ERTÜRK 120 soruda toplam 3 hata yaparken, Özge TİRYAKİ’de toplam da 5 hata ile büyük başarı gösterdiler.

Mezuniyet programına da tam kadro katılan Kemer Koleji, öğretmen, öğrenci ve velileri yapılan törenin ardından doya sıya eğlendi. Programda dönem birincisi olan Çisem TİRYAKİ’ye başarı plaketini veren Kemer Koleji Kurucu Temsilcisi Mehmet Zeki ATICI konuşmasında; öğrenci, öğretmen ve velileri TEOG sınavlarındaki başarılarından dolayı kutladı. Mezun olan öğrencilerle henüz herşeyin bitmediğini sadece 8 yıllık eğitimin tamamlandığını işaret eden ATICI, her bitiş yeni bir başlangıçtır diyerek, önlerindeki başta tercihler ve liselere yerleştirmeler olduğunu söyledi. Yerleştirme sonuçlarının ve sıralamaların 7 Temmuz da açıklanacağını, 31 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında tercihlerin yapılacağını ve sürecin ek yerleştirmelerle 15 Eylüle kadar süreceğini ifade eden ATICI, tercih dönemin de öğrenci ve velilerimizle birlikte tamamlanacağını ifade etti. Değişen sistemle beraber bir çok söylentinin bilgi kirliliğine sebep olacağını, öğrenci ve velilerimizin bu durumdan olumsuz etkilenmemeleri gerektiğini de sözlerine ekleyen ATICI, öğrencilerimizi bir üst eğitim kurumuna yerleştirinceye kadar çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Okul birincisi olan Çisem TİRYAKİ’de konuşmasında; en başta ailesine teşekkür etti ve başarılı olmaları için ellerinden geleni esirgemeyen tüm öğretmenlerine seslenerek, başarı bireysel değil hepimizindir dedi. Mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından, mezun olan erkek öğrenciler anneleriyle, kızlar da babalarıyla mezuniyet dansı ederek müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlendiler.     

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle