Hoşgeldiniz  

Kardeş Cinayetinin Nedeni Mal Paylaşımı Kavgası

Semih Köken | 28 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya’da iki kardeş arasındaki kavgada öldürülen Sezer Acar’ın, mal paylaşımı anlaşmazlığı kurbanı olduğu öne sürüldü.

Antalya‘da iki kardeş arasındaki kavgada öldürülen Sezer Acar’ın, mal paylaşımı anlaşmazlığı kurbanı olduğu öne sürüldü.

Antalya‘da 29 Eylül 2014’te 24 yaşındaki Sezer Acar ile ağabeyi 46 yaşındaki Enver Acartelefonda mal paylaşımı yüzünden tartıştı. Tartışmanın ardından Sezer Acar, aracıyla ağabeyinin Aksu ilçesi Zeytinlik Mahallesi’ndeki evine gitti. Tartışmanın burada da sürmesi ve büyümesi üzerine iddiaya göre  Enver Acar‘ın oğlu Emre, diğer oğlu 13 yaşındaki E.A. ile akrabaları Rezan Kavak Sezer Acar’a saldırdı.

Olay yerine geldiklerinde Sezer Acar’ı yerde tekmelenirken bulan polis memurları Burhanettin Ay ve Ahmet Akkaş, biber gazı sıkarak tarafları ayırdı. Başına demir bükme makasıyla vurulduğu iddia edilen ve hastaneye kaldırılan Sezer Acar, 9 gün sonra yaşamını yitirdi. Olaydan sonra Enver Acar, oğlu Emre ile akrabaları Rezan Kavaktutuklandı. Enver Acar‘ın kavgaya karışan 13 yaşındaki oğlu E.A.’nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

POLİS MEMURU: 4 KİŞİ YERDEKİ ŞAHSA TEKME VE YUMRUKLA VURUYORDU

Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi. Davanın son duruşmasında kavgaya biber gazıyla müdahale eden polis memurlarından Ahmet Aktaş, tanık olarak dinlendi. Ahmet Aktaş şunları söyledi:

“Olay yerine gittiğimizde dört kişi yerdeki şahsa hem tekme, hem yumrukla vuruyordu. Biz müdahale ettik ve biber gazı kullanmak zorunda kaldık. Daha sonra yerden kalkan şahıs, sanık Enver Acar‘a saldırmaya teşebbüs etti. Bunun üzerine kavga tekrar başladı. Biz araya girip ayırdık.”

‘KARDEŞİM BANA SALDIRDI’

Sanıklardan Rezan Kavak ise kendisinin kavgaya dahil olmadığını iddia etti. Kavak, “Kesinlikle Sezer Acar’a vurmadım. Ben Enver Acar‘ın evine misafir gelmiştim. Bu olayla hiçbir ilgim yok” dedi. Enver Acar da Rezan Kavak‘ın olayla ilgisi olmadığını söyledi. Olayın nasıl başladığını da anlatan Enver Acar, “Oğlumla kardeşim Sezer boğuşuyordu. Ben onları ayırıyordum. İkinci seferde ise kardeşim yine bana saldırdı. Bunun üzerine oğlum onu yere aldı. Beni öldüreceğini söyledi. Buna polisler de şahittir” dedi.

Sanıklardan Emre Acar ise “Öldürmek isteseydim, polisi aramaz öldürürdüm. Polisi, amcamı, akrabalarımı aramazdım” dedi.

‘KONUŞMAYA GİTMİŞTİ, ÖLDÜRDÜLER’

Bu sırada izleyici sıralarındaki Gurbet Karakış sanığa müdahale edip bağırdı. Bunun üzerine Karakış, duruşma salonu dışına çıkartıldı. Sanıklardan şikayetçi olan Sezer veEnver Acar‘ın kardeşi Ömer Acar ise “Rezan Kavak yalan söylüyor. Eve misafir gelmemişti. Kardeşim, ağabeyim Enver ile konuşmaya gitmişti. Ancak kendisini öldürdüler. Eğer kardeşim onlara zarar vermek isteseydi, silahı vardı, onu kullanırdı” diye konuştu.

Müştekilerden Hakan Acar da “Olaydan önce ağabeyim Enver anneme ve bize telefon açtı. ‘Gelin malları paylaşalım’ dedi. Kardeşim Sezer de ‘Ne malı, ne paylaşımı’ diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine ağabeyim, anneme ve babama ‘Ben Sezer’i öldüreceğim’ diyor. Ben sanıklardan şikayetçiyim” dedi.

Duruşma ertelendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle