Hoşgeldiniz  

Jandarma Teşkilatı 175 Yaşında

SEMİH KÖKEN | 16 Haziran 2014 | Yaşam A- A+

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175’inci yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nda yapılan törende Manisa’nın Soma ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulunuldu.

Jandarma teşkilatı kuruluşunun 175’inci yılı Antalya İl Jandarma Komutanlığı içerisinde törenle kutlandı. Törene, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi ile çok sayıda davetli katıldı. Törende şehitler ve Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden 301 maden işçisi için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Törende İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, konuşmasında 301 maden işçisini saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

JANDARMA MADEN İŞÇİLERİNİ UNUTMADI

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, teşkilatın 175 yaşında olduğunu belirterek yaptıkları başarılarından dolayı Türk Milleti’nden sevgi ve takdir kazandıklarını söyledi.

Jandarmanın üstün vazife anlayışı ile görev yaptığı her yere güven götürdüğünü anlatan Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti: “Milli ahlaki değerlerle yetişen personeliyle verilen görevleri yerine getirmektedir. Bizlere bırakılan bu güçlü mirastan dolayı şehit ve Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden 301 maden işçisini rahmetle anıyor, gazilerimize de minnetlerimizi bildiriyoruz.”

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, kırsal alanlarda jandarma teşkilatının büyük bir özveriyle çalışıp asayişi sağladığını kaydetti. Teşkilatın sürekli olarak kendini yenilediğini belirten Vali Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin modern kuruluşlarından birisidir. Askeri birlik olarak 175 yıldır bu ülkenin birliğine büyük bir katkı vererek bu günlere gelmiştir. Kırsal alanlarda meydana gelen olaylar jandarma güçlerinde bir birikim olmuştur. Teşkilatımız sürekli kendisini geliştirmiştir.”

Törenin ardından Jandarma Teşkilatı’nın 175. yıl kuruluş yıldönümü kapsamında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler hediyelerini Vali Sebahattin Öztürk ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can’ın elinden aldı.


        

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle