Hoşgeldiniz  

HÜLYA’NIN SABUN DÜNYASI

SEMİH KÖKEN | 24 Eylül 2020 | Yaşam A- A+

Doğal yaşantısına ‘makbule’ adını verdiği sabunları sığdıran Hülya Koçak, pandemi döneminde kullanılabilecek en doğal hijyen ürünü olarak çay ağacı ve eşek sütünden yapılan sabunları öneriyor. Antibakteriyel özellikleri ile hijyen sağlayan bu sabunları kullananlar ise tam not veriyor

 

Antalya’da yaşayan ve son 5-6 yıldır paket üründen uzak duran Hülya Koçak, ‘makbule’ adıyla çıkardığı doğal sabunlar ile hijyene önem verilen bu günlerde en doğal şekilde koronavirüs ile nasıl mücadele edilebileceğini aktarıyor.

HASTALIKLARIN ÇÖZÜMÜ DOĞADA

Uzun yıllar boyunca doğa yürüyüşleri yaptığını ve doğal bir şekilde beslendiğini ifade eden Koçak, yıllardır kimyasal market ürünleri kullanmadığını sözlerine ekleyerek, anne ve babasının da hiçbir şekilde kimyasal madde içeren şampuan gibi ürünleri kullanmadıklarını belirtti. Koçak, kendisinin de bu doğrultuda onların izinden giderek tamamen doğal yaşama ayak uydurduğunu ifade ederek, her türlü hastalığın çözümünün doğada olduğunu savundu.

 “BAKTERİLERDEN ARINDIRIYOR”

Toplamda 25 civarında ürettirdiği sabun olduğunu ifade eden Hülya Koçak, bu sabunların yenilebilir ve sofrada kullanılabilir yağlardan üretildiğini vurgulayarak, atık yağlardan hiçbir şekilde sabun üretilmediğinin bilgisini verdi. Ürettikleri en önemli iki sabun çeşidinin çay ağacı yağından ve eşek sütünden yapılan sabunlar olduğunu belirten Hülya Koçak,  bu sabunların köpürme özellikleri olduğu için kostik denilen kimyasalları da absorbe ettiğini, kostik kimyasalının cildi kurutan ve egzama yapan kimyasal bir reaksiyon olduğuna vurgu yaptı.

ÇEŞİT ÇEŞİT DOĞAL SABUN

Avakadolu ve eşek sütlü sabunun ise yoğun nem içerdiği için aşırı kuru ciltlerde etkili olduğuna değinen Hülya Koçak, eşek sütünün nem ihtiyacını karşıladığını ve bıyık bölgesi üzerinde oluşan lekeleri bile zamanla giderdiğini belirtti. Eşek sütü ile yapılan sabunların dışında daha birçok doğal sabunun üretildiğini ifade ederek bunlarında isimlerini şöyle aktardı: “Kalendula (aynisefa) sabunu, tespih ağacı sabunu, bıttım sabunu, adaçayı sabunu, saç dökülmesine birebir iyi gelen ısırganlı sabun ürettiriyoruz. Bunların yanı antibakteriyel özelliği yüksek olan çay ağaçlı sabun ve antibiyotik etkisi ile mikrop öldürücü etkisi olan lavantalı sabununu ürettiriyoruz. Defne sabunu, saf zeytinyağlı sabun, tatlı badem sabunu, kantaronlu sabun, mandalinalı sabun ve gül sabununun yanı sıra bir de bebeklerin hassas ciltleri için organik zeytinyağı kullanılarak üretilen bebek sabununu sunuyoruz.”

SAÇ DÖKÜLMESİNE BITTIM SABUNU

Son olarak saç dökülmesine karşı yabani fıstık yağı ve menengiç diğer adıyla çedene yağından yapılan bıttım sabunun oldukça faydalı olduğunu savunan Hülya Koçak, kendisinin de dağ yürüyüşlerini esnasında çedene bitkisini topladığını söyledi. Koçak, “Saçta kepeklenmeyi ve saç derisindeki kuruluğu gideriyor. Bununla birlikte saç hava alıyor, besleniyor ve kalınlaşıyor. Hatta eğer düzenli kullanılırsa zamanla saçtaki beyazlıklar bile gidiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

AHMET ARĞILLI

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle