Hoşgeldiniz  

Her çocuk özeldir

Semih Köken | 16 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Uzmanı Sema Ünlü İnci her çocuğun özel olduğunu ve sorunlarına büyük bir dikkatle yaklaşılması gerektiğini kaydetti. Çocukların farklı problemler yaşayabileceğini dile getiren İnci “İyi anne, iyi baba olmak isteyen ebeveynlerin çocuklarını iyi bir birey olarak yetiştirmeleri için öncelikle çocuklarını hiç bir şekilde ihmal etmemeleri gerekmektedir” dedi.

**

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi Çocuk Gelişim Uzmanı Sema Ünlü İnci bir alışveriş merkezinde düzenlenen soru cevap etkinliğiyle ailelerin 9 yaşına kadar olan çocuklarının gelişimi konusunda sorularını cevapladı.

NASIL DAVRANMALIYIZ?
Soru cevap görüşmelerinde 52 kişi çocuk gelişimi ile ilgili sorularına yanıt aradı. 10 dakikalık görüşmelerde aileler çocuklarının gelişimi, beslenmesi, dikkat dağınıklığı, yaş dönemine göre çocuk davranışlarına karşı nasıl davranılmalı gibi konularda bilgilendirildi. 9 yaşından büyük olan çocuklar ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen ebeveynler ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait Doğu Garajında bulunan Gençlik ve Eğitim Danışma Merkezi’ne yönlendirildi.

AİLELERDEN YOĞUN İLGİ
Her çocuğun özel ve tek olduğuna dikkat çeken, Çocuk Gelişim Uzmanı Sema Ünlü İnci “Her çocuğun her yaş döneminde belli sorunları vardır. Bu sorunlar, gelişimi ile ilgili olabilir, beslenmesi ile ilgili olabilir veya konuşması, yürümesi, arkadaşları ile iletişiminde olabilir. Ders çalışmak istemeyebilir, dikkat dağınıklığı yaşabilir. İnatçı olabilir. Bizde 9 yaşına kadar çocukların gelişimi konusunda ailelerin merak ettikleri veya çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konularında sorularına ‘yanıt vermeye, aileleri bilgilendirmeye çalıştık. 10 dakikalık kısa görüşmeler halinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize ilgi yoğundu. Çocuk üzerinde görülen her türlü sorunun öncelikle araştırılması ve detaylandırılması gerekir. Her çocuk annesi ve babası için kısaca ailesi için çok özeldir. Bizde ailelerimizin bu özel varlıklarına aile-çocuk ilişkilerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

UZMANDAN BİLGİ ALMAK ÖNEMLİ
Aileler de çocukların gelişimi konusunda bazen yanlışlar yapabildiklerini belirterek “Uzmanından bilgi almış olmak bizi mutlu etti. Daha detaylı bilgi almak için Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi’ne gitmeyi düşünüyoruz. Bu bizim çocukların gelişimi için daha iyi olacak. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle