Hoşgeldiniz  

Duygu simsarları kavşakları tuttu

SEMİH KÖKEN | 22 Haziran 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

‘da yaz aylarıyla birlikte bir taraftan turizm sezonu başlarken, diğer taraftan da dilenci sezonu başladı. 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yoğunlaşan manevi duyguları istismar etmek isteyen çok sayıda dilenci Antalya’da cami önlerini ve kavşakları mesken tuttu. Bir turizm kentine yakışmayan görüntülerin oluşmasına neden olan dilenci sorunu, her geçen gün büyüyor.

HALKIN YAKLAŞIMI DEĞİŞMELİ
Dilenci sorununun en büyük şikayetçisi olan halk, acıma duyguları ile yaptıkları yardımlar nedeniyle, aynı zamanda sorunun da devam etmesine neden oluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi, tam da bu noktaya temas ederek, bir kampanya başlatmaya hazırlanıyor. Kampanya ile vatandaşların verdikleri her sadaka ile dilencilik sorununun devamına neden oldukları vurgulanacak. Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Kavurkacı, dilenci sorununun sadece denetlemelerle önlemeyeceğine, halkın yaklaşımının değişmesi gerektiğini vurguladı.

DİLENME TEŞVİK EDİLİYOR
“Dilencilerden herkes şikayetçi ama aynı zamanda para vererek insanları dilenmeye teşvik ediyorlar” diye konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kavurkacı, vatandaşlardan dilencilere para vermemelerini istedi. Dilencilere müdahalelerinde bazen halkın tepki gösterebildiğine değinen Kavurkacı, “Hem şikayet ediyor, hem de müdahale edilince ‘bırakın garibanı’ diyorlar. Böyle yapacaklarına bizim yanımızda yer almalılar” dedi.

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL
Dilencilerle mücadele için bir polis ve iki zabıta görevlisinden oluşan 2 ayrı ekip kurulduğunu anlatan Kavurkacı, “Biz sadece üzerlerinde o gün içerisinde toplamış oldukları paraya el koyabiliyoruz. Ve kabahatler kanununa göre ceza kesebiliyoruz. Cezaların büyük bölümü tahsil edilemiyor. Bu uygulamaların caydırıcı olduğunu söylemek zor” diye konuştu.

AYDA 3 BİN TL KAZANIYOR
Bir dilencinin aylık gelirinin 3 bin lirayı geçtiğine dikkat çeken Kavurkacı, “Biz işe ihtiyacı olanları, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na yönlendirerek, bir iş sahibi olmasını sağlıyoruz. Ama bu gelirlerle dilencilik çok daha cazip geliyor. Dilenciler 3 bin liralık bu gelir nedeniyle başka bir işte çalışmak istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle