Hoşgeldiniz  

DOKUMA RAPORU MAYIS’TA MECLİSTE

SEMİH KÖKEN | 06 Nisan 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Dokuma Projesi Çalışma Grubu raporunun, Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan toplantısında görüşülmesi, yeterli öneri oluşmadığından ertelendi. Rapor, Mayıs meclisinde görüşülecek.

 

Dokuma Projesi Çalışma Grubu Başkanı Osman Aydın, raporun görüşülmesinin ertelenmesi için Kepez Belediye Meclisi’ne dilekçe sundu.

Aydın, dilekçesinde, Kepez Belediye Meclisi kararıyla Dokuma Fabrikası park alanındaki binaların muhafazası, var olan peyzaj, bitki dokusunun korunarak, binalarla birlikte restorasyonu, alana yeni fonksiyonlar yüklemeye dönük bir fikir projesinin ortaya konması amacıyla bir çalışma grubunun oluşturulduğunu belirtti. Aydın, oluşan komisyonun kurulmasından itibaren çalışmalarıyla ilgili raporlarını 2 ayın sonunda Kepez Belediye Meclisi’ne gönderilmesinin öngörüldüğünü anımsattı.

Görüşler çok yönlü ve yeterli değil

Aydın, komisyonun çalışmalarına başlandığının 19 Ocak 2015 tarihinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulduğunu belirttiği dilekçesinde şu görüşlere yer verdi: “Çalışma Grubu, o tarihten günümüze kadar Antalya’daki her kesimin düşünce ve önerilerinin alınması için 8 toplantı gerçekleştirmiş fakat oluşan görüşler çalışma grubu tarafından çok yönlü ve yeterli görülmemiştir. Bu nedenle çok yönlü görüşler için katılımın sağlanabilmesi ve kentin önemli değerinin korunarak geleceğe taşınabilmesi amacıyla toplantıya katılan kişi ve kuruluşları da kapsayacak şekilde yeni yazılı görüş ve önerilerin yararlı olacağı kanaatine varılmış olup, ilgili kişi ve kurumlardan yazılı görüşlerini 27 Mart 2015 tarihine kadar Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nun iletişim adresine gönderilmesi istenmiştir.”

Meclis talebi oy birliği ile kabul etti

Osman Aydın, dilekçesinin sonunda, Kepez Belediye Meclisi’nin Nisan toplantısında görüşülmesi gereken çalışma grubu raporunun görüşülmesinin, yapılan görüşme ve toplantılar sonucunda yeterli ve çok yönlü öneriler oluşmadığından Mayıs ayındaki meclis toplantısına ertelenmesini talep etti.

Kepez Belediye Meclisi de Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nun erteleme talebini oy birliği ile kabul etti.

Erteleme talebinin görüşülmesi sırasında söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü şu açıklamayı yaptı:  “Dokuma Projesi Çalışma Grubu’nun raporu sunması için 2 aylık bir süre ön görmüştük.  Komisyon, 2 aylık sürede çalışmalarını tamamlayamadığından dolayı 1 ay daha süre istedi. Çalışma Grubumuz, Türkiye’de restorasyon ve yeniden işlevlendirme ile alakalı teknik kimselerden oluşan önemli bir uzmanlar heyetini ağırlayacak.  Komisyonumuzun, yeniden halka açacağımız Dokuma Fabrikası park alanındaki çalışmalarımıza yön verecek olan raporu, Mayıs meclisine gelecek ve okunacak.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle