Hoşgeldiniz  

DNA TESTİ TUTMAYINCA…

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Soğuksu Mahallesi’nde annesiyle oturan M.A. hamile kalınca, bir ecza deposunda çalışan V.Y.’nin tecavüz ettiğini iddia etti. Bunun üzerine kızın ailesi polis merkezine gidip V.Y. hakkında şikayetçi oldu. Kürtajla hamileliği sonlandırılan M.A, tecavüze uğradığını, korkudan bunu kimseye anlatamadığını iddia etti. V.Y. hakkında 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde M.A.’nın özgürlüğünü kısıtlama ve cinsel saldırı suçundan dava açıldı.

‘TÜRK FİLMLERİNE BENZEMEDİ Mİ’

Bir önceki duruşmada tanık olarak dinlenen M.A.’nın mahalleden arkadaşı Gökhan E., “Arkadaş grubumuzla bizim eve gitmiştik. M.A.’ya bir telefon geldi. M.A. daha rahat konuşmak için başka odaya geçti. Döndüğünde ağlıyordu. Nedenini anlatmadı. Facebook hesabından V.Y. adlı biriyle yazıştığını gördüm. V.Y.’den gelen tehditvari mesajları gördüm. Sonra M.A.’yı sıkıştırınca başından geçenleri anlattı. V.Y. ile arkadaşlık yaptığını, bu kişinin evine gittiğini anlattı. Evde kendisine alkollü içki verildiğini, bunu içtiğinde kendinden geçtiğini söyledi. Ayıldığında tecavüze uğradığını anladığını anlattı” diye konuştu.

Mahkeme başkanının “Bu anlattıkların Türk filmlerine benzemedi mi?” sorusuna “Evet” karşılığını veren Gökhan E., bildiklerinin bundan ibaret olduğunu aktardı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuksuz yargılanan V.Y. ise beraatını talep etti. Mahkeme, ceninden ve V.Y.’de alınan doku örnekleriyle ilgili DNA sonuçlarının beklenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

BAŞKASINDAN HAMİLE KALDIĞI TESPİT EDİLDİ

Önceki gün yapılan duruşmaya, DNA örneklerinin sonuçları ulaştı. DNA testinde, M.A.’nın V.Y.’den hamile kalmadığı anlaşıldı. Sonuca itiraz eden M.A.’nın annesi H.A., kızının bekaretini sanığın bozduğunu iddia etti. Savcı ise esas hakkındaki mütalaasında sanığın özgürlüğü kısıtlama suçundan beraatını talep etti. Eylemin reşit olmayanla cinsel ilişki olduğunu aktaran savcı, bu konuda mağdurenin şikayetinin de zamanında yapılmadığı için davanın düşürülmesini talep etti. Savcının mütaalası doğrultusunda karar veren mahkeme, sanığın beraatına karar verdi. Anne H.A. kararı temyiz edeceklerini söyledi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle