Hoşgeldiniz  

Dev filarmoni orkestrası yolda

Semih Köken | 11 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin koro ve orkestra şefleri Caner Ruhselman ile Mahir Seyrek, güç birliği yaparak sanat merkezi kurdu.

**

Barınaklar Bulvarı’nda iki sanatçının kurduğu ‘RSM Ruhselman Sanat Merkezi’nde, müzik, bale, tiyatro, görsel sanatlar eğitimleri verilecek. Merkezde, ‘Akdeniz Filarmoni Çocuk-Gençlik Orkestrası ve Korosu’nun da ilk adımı da atıldı. Koro ve orkestra şefi Caner Ruhselman’ın soyadını taşıyan sanat merkezinde yetenekli çocuklar ve gençler belirleniyor. Merkezde, piyano, keman, gitar, flüt, şan, solfej, armoni, her yaş için vurmalı çalgı, koro, konservatuara hazırlık, modern, klasik salon dansları, drama, oyunculuk, diksiyon, resim, desen, kostüm tasarımı, anne-çocuk için müzik, oyun ve sanat programı eğitimleri veriliyor. Merkezdeki eğitimleri, konularında uzman profesyonel eğitmenler veriyor.

ŞEHRİMİZ TÜM DÜNYAYA TANITILACAK
Caner Ruhselman-Mahir Seyrek ikilisinin yönetimindeki sanat merkezinde, ‘Akdeniz Filarmoni Çocuk-Gençlik Orkestrası ve Korosu’nun oluşturulması çalışmalarına da hız verildi. Ruhselman, “Hedefimiz 400 ile 800 çocuk ve gençten oluşacak dünyanın en kalabalık orkestrasını Antalya’ya kazandırmak, şehrimizi tüm dünya da tanıtmak” dedi. Ruhselman, orkestra ve korolarla Antalya’nın yetenekli çocuk ve gençlerinin ortaya çıkarılacağını, projenin belediyelerin işbirliği ile gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi. (DHA)

255f5f511194033d7eb47e54e5ab2105

ad8fbc2a999b1aefce55ed51ff7b4283

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle