Hoşgeldiniz  

DERE TAŞTI SERALARI SU BASTI

SEMİH KÖKEN | 25 Şubat 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Kumluca’ya bağlı Mavikent Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağmur, sele neden oldu. Yenicepınar Mevkii’nden gelen Akdere’nin taşmasıyla çok sayıda sera bular altında kaldı.

Bir ay önce de benzer durumla karşılaştıklarını söyleyen sera sahipleri, her şeyin 1 saat içerisinde olup bittiğini anlattı.

300 DEKAR SERA SU ALTINDA KALDI

İlk tespitlere göre 65 aile tarafından işletilen 300 dekar sera alanında su baskınlarına neden oldu. Sera sahipleri akşam saatlerinden itibaren su baskınlarını önlemek için çalışmaya başladı. Seraların içine konulan pompalarla sular tahliye edilmeye çalışıldı. Sel suları evlerde de baskınların yaşanmasına neden oldu. Üreticiler daha önce de benzer durumla karşılaştıklarını anlatırken, sorunlarının çözümünü istedi.

‘MERAK EDİP BAKMIYORLAR’

Serası ve evi sel sularından zarar gören Seyhan Aksoy, “Akşam saatlerinde aniden hızını artıran yağmur sele dönüştü. Hem evimizi hem de seralarımızı sel bastı” dedi. Eşi Sultan Aksoy, “1.5 ay önce de evimizi sel bastı. Seralarımızın başında bulunan işçi evleri yenilenecek diyorlar. Kimse ilgilenmiyor. Sel bastığında çamaşır makinemi, buzdolabını attım. Eşim dostum eşya verdi. Her defasında eş- dost bana eşya vermek zorunda değil. Bu evde insan oturuyor. Bu insanlar selin altında kaldı. ‘Ne oldu?’ diye merak edip bakmıyorlar bile. Sera sahibi ağamız aracından inmedi bile geçti gitti. Önceki selden sonra arkadaşımın evine kira gittim. Kiramı ödeyemedim. 4 gün önce geri geldim. Bak şimdi yine sel bastı” diye konuştu.

Önceki sel baskınından sonra devletten 2 bin lira yardım aldıklarını anlatan İsmail Ergül ise “Onun da 1000 lirasını ağa aldı. Fide parasını biz veriyoruz. Suyun içinde çamurda zahmeti biz çekiyoruz. Parayı ağa alıyor nasıl olacak bu iş anlamadım” diye konuştu.

‘DAHA DÜN KAVUN DİKTİK’

Üreticilerden İbrahim Çakır da şöyle dedi:

“Önce biber vardı. 1.5 ay önce sel bastı. Biberi kökledik. Daha dün kavun diktik. Bilseydim o fidanlarımı da heba etmezdim. Onlar da sel sularının altında kaldı. Bu saatten sonra ne yetiştirelim, sebze sezonu bitti. Çocuklarımın geleceği için Uşak’tan Kumluca’ya geldik. Şimdi zirai ilaç bayisine, komisyoncuya, herkese borçlandık.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle