Hoşgeldiniz  

Çiçek Açan Şehirler jürisi Antalya’da

SEMİH KÖKEN | 23 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Kanada merkezli bir Sivil Toplum Örgütü’nün başlattığı uluslararası bir yarışma olan ‘Çiçek Açan Şehirler’ projesinde sona gelindi.  Toplumsal katılım sağlanarak şehirlerin çiçeklendirilmesini ve yeşillendirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya

Antalya  “Çiçek Açan Antalya” projesiyle katılırken, Büyükşehir Belediyesi Kaleiçi’nde Hıdırlık Sokak, Mermerli Sokak, Hesapçı Sokak ve Eski Yanık Hastane alanını çiçeklerle süsledi.

YOĞUN PROGRAM

Yarışma kapsamında ‘Çiçek Açan Kaleiçi’ sokaklarını inceleyecek ve değerlendirecek jüri üyeleri Belçikalı Alain Cappelle ve Kanadalı Richazd Daıgneault Antalya’ya geldi. Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Seval Yasak tarafından karşılanan jüri üyeleri ilk gün Antalya kent merkezindeki güzellikleri gezdi. Konuk jüri üyeleri dünya harikası falezlere hayran kaldı. 25 Temmuz’a kadar Antalya’da kalacak jüri üyelerini yoğun bir program  bekliyor. Jüri üyeleri bugün Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Valiliği’ni ziyaret edecek. Büyükşehir Belediyesi’nde jüri üyelerine proje sunumu yapılacak. Jüri üyeleri akşam üzeri saat 18.00’de Kaleiçi’ndeki proje alanında incelemelerde bulunacak. 24 Temmuz Cuma günü (yarın) Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezecek olan jüri üyeleri Expo “2016 Alanı için ağaç dikimi yapacak.

STK’LARLA İŞBİRLİĞİ
Çiçek Açan Antalya  Projesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Expo 2016, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Peyzaj Mimarları Odası  ve STK’larla işbirliği içinde yürütülüyor. Proje kapsamında Kaleiçi’nde düne ve bugüne dair tüm değerlerini içinde barındıran, onu koruyan ve bu değerlerin gelecek kuşaklara da aktarılmasını sağlayacak düzenlemeler yapıldı. Hıdırlık Sokak, Hesapçı Sokak saksı çiçekleri ile rengarenk olurken, tarihi yapıların duvarları çiçeklerle süslendi. Eski Yanık Hastane alanında gerçekleşen park düzenlemesi ve cam seyir terası ile Kaleiçi’nde yeni bir cazibe noktası oluşturuldu. Yaklaşık 4 milyon 530 bin lira bedel ile  uygulamaya çıkan Kaleiçi Hıdırlık Sokak Kentsel Tasarım Projesi, 9 Mart 2015 tarihinde başladı ve 6 Temmuz 2015 tarihinde yapımı tamamlandı.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle