Hoşgeldiniz  

CHP ANTALYA’DA İTİRAZA HAZIRLANIYOR

SEMİH KÖKEN | 08 Haziran 2015 | Antalya Haber, Siyaset, Yaşam A- A+

CHP İl Başkanı Semih Esen, Antalya Adliyesi’nde saat 21.00 sıralarında yaptığı açıklamada, ellerindeki verilerle açıklanan verilerin birbirini tutmadığını öne sürdü. Esen, Antalya’daki 4 bin 684 sandığın tamamında CHP’nin görevlileri ve müşahitlerinin olduğunu söyledi. Ayrıca bunların yedeklerinin de olduğunu anlatan Esen, bunun dışında 200 bilgisayardan oluşan teknik donanımla seçim sonuçlarını kendi merkezlerinden takip ettiklerini belirtti. Esen, “Merkezimizden aldığımız sonuçlara göre biz Antalya’da yüzde 38.5 gibi bir rakamdayız. AKP yüzde 31.5, MHP ise yüzde 20’lerde görünüyor. HDP ise yüzde 7.2’lerde seyrediyor. Fakat Seçim Kurulu sonuçları açıklamaya başladığı anda Antalya ile ilgili maalesef basın organlarında bizim sonucumuzla hiç örtüşmeyen, tamamen farklı sonuçlarla karşılaştık” diye konuştu.

Bunun üzerine İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na geldiklerini kaydeden Esen, yetkililere bu durumum neden kaynaklandığını sorduklarını belirterek, “Bize ‘Bizim takip sistemimiz müsait değil’ dediler. Kafamızdaki soru işaretini aydınlatmak için geldiğimiz adliyeden maalesef daha büyük soru işaretleriyle ve büyük bir karanlık içerisinde ayrılıyoruz” dedi.

Bu tip manipülasyonların seçimlerin üzerine gölge düşürmesinden üzüntü duyduklarını anlatan Esen, “Ama biz son derece hazırdık. 4 bin 684 sandığın tamamının ıslak imzalı sonuç tutanaklarının hepsi elimizde. Elimizdeki ıslak imszalı sonuç tutanaklarıyla seçim kurulunun açıklayacağı sonuçları karşılaştıracağız. Hangi sandıklarda oynama olduğunu tespit edip 48 saatlik itiraz süresi içinde itirazlarımızı yapıp Antalya’daki oylarımıza sahip çıkacağız. Biz Antalya’da bir tek oyumuzu bile kaptırmayacak organizasyonu yaptık. Onun rahatlığı içimdeyiz. İsteyen istediği sonucu açıklasın. CHP Antalya’da kendi seçim takip sistemini kurdu” diye konuştu.

200 kadar CHP’li avukatın ilçe seçim kurullarında görevlerine devam ettiğini de anlatan Esen, “Adliyedeki seçim kurullarının işlemleri bitinceye kadar avukat arkadaşlarımız görevde olacak” dedi.

Esen, kendi verilerine göre Antalya’da 6 milletvekili çıkarmaları gerektiğini söyledi.

CHP Milletvekili Yıldıray Sapan da oylamanın bittiği saatlerden itibaren adliyedeki İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na gelerek, seçim sonuçlarını takip etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle