Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den hamilelik kursu‏

SEMİH KÖKEN | 02 Nisan 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

 

Büyükşehir Belediyesi, kadınların talebi üzerine anne adaylarına yönelik hamilelik kursu düzenledi.

Kadınlara, hamilelik psikolojisi, beslenme ve doğum kaygısı gibi konularda bilgi ve grup terapisi verildi.

Antalya’da bu konudaki açığı kapatmak üzere harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Çamlıbel Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde hamilelik kursu açtı. 12 anne adayının katıldığı kurs 8 hafta sürdü. Uzman Ebe Hacer Yalnız, hamilelik psikolojisi, doğum kaygısı, hamilelik dönemi beslenme şekli, hamilelikte yapılması gerekenler, doğuma hazırlık ve doğum sonrası egzersiz gibi konularda anne adaylarına eğitim verdi. Hamilelik sürecinde dikkat etmesi gereken hususlar tek tek anlatıldı.

 

DOĞUM KORKUSUYLA BAŞ ETME

 

Anne adaylarına moral destek sağlamak amacıyla grup terapisi de düzenlendi. Uzm. Psikolog Nilüfer Yakınçetin,  grup terapilerinde gebelik fizyolojisi, doğum korkusu ve bu korkularla baş etme yöntemleri hakkında anne adaylarını bilgilendirerek, doğuma hazırladı. Anneler eğitim sonunda doğacak bebekleri için hediye verildi. Yetkililer, hamilelik kurslarının gelecek aylarda da devam edeceğini belirtti.

 

ANNE ADAYLARI ÇOK MEMNUN

 

Programa katılan kadınlar eğitimden çok memnun kaldı. Antalya’da birkaç hastane dışında hamilelere yönelik kurs verilmediğini belirten kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamda önemli bir hizmete imza attığını dile getirdi. Anne adayı Serap Aslan “Kurs çok faydalı geçti. Doğumun aslında korkulacak bir şey olmadığını anladım. Kurs sayesinde endişelerimi yendim” diye konuştu.

Anne adaylarından Ümmü İyigün ise hamilelik kursu sayesinde artık kendini doğuma daha hazır hissettiğini belirterek, “Korkularımı yendim. Daha bilinçli hale geldim. Kendime güvenim geldi. Kursu düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.ebe hacer yalnız

hamilelik kursu (2)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle