Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’de riskler belirlendi‏

SEMİH KÖKEN | 27 Nisan 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi birimlerinde daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanabilesi adına risk analizi ve değerlendirilmesi çalışması yapıldı.

Çalışmayla iş sağlığı ve güvenliğindeki olası tehlikeler ve eksikler tespit edilirken, eylem planı oluşturuldu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekli proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin 280 ayrı noktasında incelemeler yapılarak risk değerlendirilmesi yapıldı. Belediyenin tüm birimlerinde kullanılması amacıyla iş sağlığı ve güvenliği konusunda 6331 Sayılı Yasa ile ilgili tüm mevzuatların dijital ortamda takip edilmesi ve analiz edilebilmesine yönelik altyapı oluşturuldu. 600 belediye çalışanına, risk analizi programı ve danışmanlığının hangi teknikle yapılacağı, bu çalışmaya birimlerin nasıl katkı koyacağı, risk değerlendirmesi ve analizi konularında özel eğitim verildi. Risk analizi ve değerlendirmesi ile ortaya çıkabilecek tehlike kaynakları ve eksikler tespit edilirken, alınacak önlemler belirlendi ve bir eylem planı oluşturuldu.

BÜYÜKŞEHİR ÖRNEK OLACAK

Proje sonunda kapanış töreni ve kokteyl düzenlendi. Projeyi finanse eden Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, törende yaptığı konuşmada “Risk değerlendirmesi ve analizi bu işin sistematik bir şekilde yapılması gerektiğini ortaya koyuyor. Finansal olarak desteklediğimiz bu programın belediye tarafından yürütülmesini çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyle diğer belediyelere örnek olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Projenin katılımcılarından İş Güvenliği Uzmanı Nasuh Boztepe de: “İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın en önemli özelliklerden bir tanesi çalışanların elini taşın altına koymasıdır. Daha önce iş kazalarıyla ilgili istatistiklere istinaden, bir kişi kazadan sorumlu oluyordu ve tatbikatlar buna göre yapılıyordu. Ancak yeni mevzuatta kapıdaki güvenlikten genel müdüre bütün risk analizi ve değerlendirmeleri yapılıyor. Böylece tehlikeyi daha baştan önlemiş oluyoruz” dedi.iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi projesi (2) iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi projesi (3) iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi projesi (4)

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle