Hoşgeldiniz  

Boğulan gencin organları 4 kişiye can olacak

Semih Köken | 08 Eylül 2015 | Yaşam A- A+

Burdur’da özel bir işletmeye ait yüzme havuzunda boğulan 14 yaşındaki Muammer Künar’ın organları 4 hastaya can, korneaları da 2 hastaya ışık olacak.

**

Burdur Anadolu Lisesi’ni kazanan Muammer Künar, Cumartesi günü arkadaşlarıyla birlikte, özel bir işletmeye ait olimpik yüzme havuzuna gitti. Arkadaşlarıyla bir süre yüzen Muammer Künar, bir anda suda kayboldu. Çevredekilerin yardımı ile sudan çıkarılan Muammer Künar’a ilk müdahaleyi olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptı. Ambulansla götürüldüğü Burdur Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelerle hayata döndürülen Muammer Künar, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’ne sevk edildi.

AİLEYİ İKNA ETTİ
Hayati tehlikesi devam eden Muammer Künar’ın dün saat 14.00’te beyin ölümü gerçekleşti. AÜ Organ Nakli Merkezi Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, anne Sebahat ve baba Salih Künar ile görüşerek aileyi organ bağışına ikna etti. Muammer Künar’ın karaciğerinin bir bölümü 4 yaşındaki Resul Filiz’e, diğer bölümü ise 31 yaşındaki İpek Yılmaz’a AÜ Hastanesi’nde başarıyla nakledildi. Böbrekleri bugün belirlenecek iki hastaya nakledilecek Künar’ın korneaları ise ihtiyacı olan iki hastaya ışık olacak. (DHA)

70354cf61ef352dd2e7c088e47ad9863

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle