Hoşgeldiniz  

Başkan Türel: ‘Kırcami’de sorun kalmadı’

Semih Köken | 03 Haziran 2015 | Antalya Haber, Siyaset, Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Kırcami  İmar Planlama çalışmalarında artık sona gelindiğini, Muratpaşa Belediyesi’nin 18 uygulamasını yapmasının ardından bölgede temel atma çalışmalarının başlayacağını söyledi. Başkan Türel, “Artık kimse inşallah Kırcami’yi durduramayacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kırcami’de vatandaşlarla bir araya geldi. Türel, Kırcami’nin imar planlamasının son durumuyla ilgili halkı bilgilendirdi. Kırcami’nin özel bir yer olduğunu vurgulayan Başkan Türel şöyle konuştu: “İlk belediye başkanlığım dönemimde Kırcami’nin imar konusunda bir sorun bırakmamıştık. Göreve devam etseydik şimdi burada belki inşaatlar yükseliyor olacaktı. Nasip olmadı. Demokrasi konusunda boynumuz kıldan ince. Antalya’da 5 senelik bir reklam arası devreye girdi. Bizden sonra da birileri ateşi eliyle değil, maşayla tuttuğu için yargı kararlarını sürekli bahane ederek imar planlarını yapamadı. Ama biz olsaydık, ateşi elimizle tutar, mahkeme kapılarında yatar,neticeyi almayı bilirdik. İlk dönemimde Toprak Kurulu kararıyla ilgili mahkemeden durdurma kararı aldılar. Ama biz üst mahkemeden 6 ay içerisinde Kırcami’nin hakkını savunarak netice almayı başardık. Belediye başkanlığını kaybedince burada imar planı yapmak istiyormuş gibi görünenler samimi olmadıkları için mahkemelerde de savunma yapmadılar. Maalesef yolumuz tıkandı.”

BİZ ATEŞİ ELİMİZLE TUTUYORUZ

Başkan Türel, 5 yıl sonra göreve gelir gelmez, Kırcami konusunda düğmeye bastıklarını birkaç ay içerisinde üst ölçekli planları meclisten bekletmeden geçirdiklerini hatırlatarak, “Daha sonra Muratpaşa Belediyesi 1/binlik planı tamamladı. Büyükşehir’e onaya gönderdi.Biz de hemen onayladık. Şükürler olsun imarla ilgili çok büyük bir sorununuz kalmadı. Gerçi birileri yine yargı yolunu tuttu. Şu mahkemeye gidenlerin geçmişine bir bakın. Hangi partilerde geçmişte siyaset yapmışlar onlara bir bakın. Ateşi eliyle tutmayanlar bu işte maşa kullanıyorlar. Bu işleri engellemek isteyenler halkın tepkisinden korktukları için aracı kullanarak bu işleri karıştırıyorlar. Bu kardeşiniz olduğu sürece inşallah  başaramayacaklar” diye konuştu.

18 UYGULAMASI İLÇE BELEDİYESİNDE

İmar uygulaması çalışmalarının Muratpaşa Belediyesi tarafından devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Yani 18 uygulaması yetkisi ilçe belediyesinde. Bu çalışmaları yapmaya başladılar. Başkanla da görüşüyoruz. 6 ay gibi kısa sürede tamamlayacaklarını söylediler. Büyükşehir Belediyesi olarak buraların imar sorununun çözülmesini istiyoruz. 60 metrelik yollar geçsin, ırmaklar aksın, en güzel yeşil alanlar parklar olsun istiyoruz” dedi

DİREK KALEYE GİDELİM GOLÜ ATALIM

Tüm bunların 18 uygulaması ile nihai halini alacağını vurgulayan Türel, “Kimse bu çalışmalar için topu bakanlığa, şuraya buraya, Büyükşehir’e atmasın herkes işini bilsin yapsın.Futbolda bir terim vardır kimse topu taca atmasın. Direk kaleye gidelim golü atalım.Kırcami’de de direk kaleye oynayacağız. Kim bahaneye sığınıyorsa da bu kardeşiniz burada. Yetkilerimiz neyse sonuna kadar kullanırız. Bizim dışımızdaki yetkilerde de gerekli adımları atar buranın çözümünü bir şekilde yapmaya çalışırız. Artık bundan sora Kırcamiyi kimse durduramaz. Artık sona geldik. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. İnşallah buralarda temeller atıldığında inşaatlar yükseldiğinde bu gayretlerin sonucunu aldığımızı görmüş olacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle