Hoşgeldiniz  

Başkan Mustafa Gül’den Basın Duyurusu

SEMİH KÖKEN | 03 Aralık 2014 | Yaşam A- A+

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Su Sporları Parkur alanlarının kullanım hakkının Kemer Mal Müdürlüğü tarafından Antalya Büyükşehir’e kiralanmasının yapıldığı ile ilgili yaptığı açıklamada;
Kamuoyunun bildiği gibi Kemer ilçe sınırları içindeki kıyılarda bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 480 m2 yüz ölçümlü ( her biri 6 m2 olmak üzere 80 adet )taşınmazın “ su sporları parkur alanlarının “ Kemer Mal Müdürlüğü tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesine kiralandığına ilişkin haricen duyum almış olup tarafımızdan 06.08.2014 tarih 5172 sayılı bilgi belge istemi konulu yazımız ile Kemer Kaymakamlığından (Mal Müdürlüğüne) “ belirtilen konuda kira sözleşmesi ya da protokol yapılmış ise bu protokolün bir suretinin gönderilmesi istenilmiştir.”
Kemer Kaymakamlığı (Mal Müdürlüğü) yukarıda belirtilen yazımıza 18.08.2014 tarih ve 1946 sayılı yazısı ile cevap vermiş ve belirtilen yazıda Kemer sınırları içindeki kıyılarda bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki su sporları parkur alanlarının Kemer Mal Müdürlüğü tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesine kiralanmasına yönelik işlemin yapıldığı , Antalya Valiliğinden alınan ( Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı,Toros Emlak müdürlüğü) 20.06.2014 tarih ve 2197 sayılı yazı ekindeki Maliye Bakanlığının ( Milli Emlak Genel Müdürlüğü) 16.06.2014 tarih ve 18505 sayılı yazıları ile ilk yıl maktu kira bedeli 1.600.000,00 TL olmak üzere (3 yıllığına) Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığına kiralandığını belirtmiştir.
PROTOKOLÜN İPTALİ İÇİN DAVA AÇILMIŞ
Belediyemiz bu konuda yapılan işlemin iptali ve yürütmeyi durdurma istemi ile Antalya 3.İdari Mahkemesi nezdinde 27.08.2014 tarih ve 2014/1217 esas sayısı ile dava açmıştır. Her ne kadar ilgili mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermemişse de davayı esastan incelemeye devam etmektedir.
DAVA SONUCUNU BEKLEMEDEN İHALE
Ancak son alınan bilgilere göre Antalya Büyükşehir Belediyesi mahkeme sonucunu beklemeden 03-04-05/12/2014 tarihlerinde söz konusu alanları isteklilere vermek üzere 2886 sayılı devlet ihale kanunun 45.maddesi gereğince açık teklif usulüne göre ihale edeceği ve bu konuda isteklilere şartname dağıttığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu ihale bize göre yasal değildir ve turizm amaçlı sportif faaliyetler yönetmeliğinin 5.maddesine göre öncelik hakkı olan turizm tesislerinin haklarını gasp etmektir. Ayrıca tesis önünde tesislerle sözleşme yaparak bu faaliyeti sürdüren sayıları aileleriyle birlikte 2500’i aşan küçük esnafı da ekmeğinden yoksun bırakmak anlamına gelmektedir.
MAĞDURİYET ŞARTNAMEDE YAZILI
Bu konuda Kemer Belediyesi olarak bir süre önce yaptığımız basın açıklamasında belirttiğimiz gibi gerek yasal hakların çiğnenmesine gerekse yasa dışı uygulamalarla bölgemizde faaliyet gösteren işletmecilerimizin taciz edilmesine sessiz kalmayacağız. Bu ihaleye katılan isteklileri ihale ile ilgili şartnamede bulunan özellikle kiracının yükümlülükleri başlıklı 27.maddeyi ve eklerini, özel şartlar başlıklı 28.maddeyi ve eklerini iyi okumalarını şimdiden uyarıyoruz. Bu ihale şartları ihaleye girenleri mağdur edecek niteliktedir. Bu ihale sonucu kıyılarımızda faaliyet yapmaları mümkün değildir ve ciddi maddi kayıpları olacaktır. Bu kayıpları bizler istesek de önleyemeyiz. Bu konuda mağdur olmamanın tek yolu şartnamesi ile açıkça mağdur edeceğim diyen ihaleye girmemektir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle