Hoşgeldiniz  

BAŞKAN ÇETİN’DEN CUMHURİYET MEYDANI TEPKİSİ

SEMİH KÖKEN | 23 Haziran 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Ayrıca Başkan Çetin, her yıl geleneksel olarak verdikleri iftar yemeğini israf nedeniyle iptal ettiklerini bunun yerine yoksullara yardım yapılacağını söyledi.

ATSO Haziran ayı olağan meclis toplantısı ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar ve ATSO Başkanı Davut Çetin başkanlığında gerçekleştirildi.

Orta Doğu’da yaşanan durumları değerlendiren Başkan Davut Çetin, Suriye ve Irak’ta sınırların yeniden çizildiğini söyledi. Orta Doğu’nun bir yangın yeri haline geldiğini ifade eden Çetin, “Batı’dan Doğu’ya milli birliği güçlendirip, demokrasiyi güçlendirip bu ateşin Türkiye’ye sıçramasını önlemek zorundayız. Bu durumda kimse kendi pozisyonunu düşünerek davranamaz. Çünkü ülkenin kaderi söz konusudur” dedi.

SİYASİ LİDERLER TABANIN BASKISI NEDENİYLE KATI TAVIR ALIYOR

Seçimden sonra hükümetin kurulamadığını ve koalisyonların konuşulduğunu ifade eden Başkan Davut Çetin, siyasilerin bir an önce bir araya gelerek uzlaşması gerektiğini söyledi. Siyasilerin parti tabalarından baskı gördüğünü de söyleyen Çetin, “Şimdi herkes siyasi liderlere uzlaşma çağrısı yapıyor. Ümit ediyorum ki, gerçekten herkes bir araya gelir ve bir ulusal uzlaşma çıkar. Ama maalesef bunun kolay olmadığı da açıktır. Çünkü siyasi ayrışma ve kutuplaşma çok derinleşmiştir. Bugün yalnızca siyasette değil, toplumda da ayrışma ortaya çıkmıştır. Siyasi liderler partilerinin tabanlarının baskısı nedeniyle katı tavır almak zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖRDE HELALLEŞME KÜLTÜRÜ KALMAMIŞTIR

İktidar hırsının bulaşıcı bir hastalık gibi toplumun her noktasını sardığını söyleyen Çetin, Türkiye’de siyasetin memur için mevki, işsiz için iş anlamı taşıdığını kaydetti. Özel sektörlerde dahi son zamanlarda ayrışmaların olduğunu ifade eden Çetin, “İktidar hırsı, güç hırsı bulaşıcı hastalık gibi toplumun önemli bir kısmını sarmıştır. Son zamanlarda maalesef özel sektörde bile ayrışma örnekleri gördük. Helalleşme kültürü, hak ve sorumluluk duygusu kalmamıştır” dedi.

MİLLET BOĞAZINDAN KISMIŞ OTOMOBİL ALMIŞ

Büyüme verilerini değerlendiren Başkan Çetin, büyümenin yüzde 2,3 olarak göründüğünü ancak detayda durumun böyle olmadığını söyledi. Gıda harcamalarının reel olarak düştüğünü de ifade eden Başkan Çetin, Gıda harcaması reel olarak düşmüş, yani nüfus artışına rağmen millet boğazından kısmış. Giyimden kısmış. Ama bir kesim otomobil almış. Gerçekten otomobil satışlarında 5 ayda yüzde 46 artış var ve bu hem büyümeye katkı yapıyor hem de devletin vergi gelirini kurtarıyor. Beş ayda satılan otomobil sayısı 260 bin adet. Bunun da yarısına yakını kiralama firmaları ve diğer şirketler tarafından alınıyor. Lüks marka satışlarında önemli artışlar var. Bu bile büyüme ve vergi gelirini artırıyor. Dolayısıyla büyüme göründüğünden daha zayıf. Böyle giderse kişi başına milli gelir 10 bin doların altına inecek” diye konuştu.

TURİZM DEĞERLENDİRMESİ

Başkan Çetin, turizm değerlendirmesi yaparak 2015 yılının kayıplarla geçtiğini söyledi. turizmde geçen hafta itibariyle yüzde 10 civarında bir kaybın olduğunu ifade eden Çetin, Rusya pazarında 5 aylık kaybın yüzde 32 olduğunu buna karşın Alman turistin ise yüzde 25 arttığını söyledi. Alman pazarında Yunanistan ve Tunus’un kaybettiğini, Mısır, Türkiye ve İspanya’nın kazandığını ifade eden Çetin, 2006 yılından bu yana ilk defa bu kadar yüksek bir düşüşün meydana geldiğini ve Antalya ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

CUMHURİYET MEYDANI CİĞER KEBABI SATILACAK BİR YER DEĞİL

Turizm sezonunda kent merkezinde bir takım sorunların kronik hal aldığını ifade eden Çetin, Cumhuriyet Meydanı’nda geçtiğimiz haftalarda gerçekleştiren “Yöresel ürünler pazarı” etkinliğini eleştirdi. Meydanda bu türden bir etkinlikle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Çetin, “Bu tür izinler için ciddi kriterler getirilmelidir, kent merkezinde estetiğe dikkat edilmelidir. Cumhuriyet meydanı ciğer kebabı satılacak bir yer değildir. Sanırım bundan sonra meydanda yapılacak etkinlikler için Antalya Valiliği’nden izin alınacak” dedi.

Başkan Çetin, geleneksel Pazar kültürünün yaşatılması gerektiğini ancak bunun için sabit pazarların oluşturulmasın uygun olabileceğini ancak her durumda işporta kültüründen vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.

RAMAZAN’DA İFTAR YEMEĞİ VERİLMEYECEK

Başkan Çetin, Ramazan ayında her yıl geleneksel olarak iftar yemeği verdiklerini ancak bunu bu yıl aldıkları yönetim kurulu kararı ile kaldırdıklarını söyledi. İftar yemeğinde yemeklerin yarısının tabaklarda kaldığını da belirten Çetin, “İftar yemeği vermiyor bunun yerine bin 800 civarında iftar paketi hazırlatıp yoksullara dağıtmayı düşünüyoruz. İftar yemeklerimizde çok fazla israf oluyor yemeklerin yarısı tabaklarda kalıyor. O nedenle bu yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar programını iptal ediyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle