Hoşgeldiniz  

‘BABAMIN KATİLLERİNİ BULUN’

SEMİH KÖKEN | 09 Haziran 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Bilecik, İnegöl ve Antalya’da orman ürünleri ticareti yapan Enver Dündar, geçen yıl Bursa’da tanıştığı enişte- kayınbirader Suriyeli 2 kişiye iş verdi. Bu 2 kişi daha sonra eşlerini de yanına alıp Dündar’ın ticaret yaptığı Antalya’ya taşındı. Dündar yanında çalıştırdığı Suriyeli 2 aileyi, Antalya’da oturduğu dairenin karşısındaki daireyi kiralayıp yerleştirdi. Dündar’ın kızı Selin Dündar, bir süre önce Bilecik’te yüksek lisans eğitimi almaya başladı. Evin tek çocuğu olan Selin’le birlikte annesi 55 yaşındaki Sevim Dündar da Bilecik’e gitti.
EVİNDE BOĞAZI KESİLİP BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ
Geçen aralık ayında Enver Dündar, Antalya’daki evinde boğazı kesilip defalarca bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olaydan sonra Enver Dündar’ın iş verdiği Suriyeli çiftten Enes Neddef ile eşi Hana Neddef gözaltına alındı. Dündar’ın iş verdiği diğer Suriyeli çift Muhammet Aşur ile eşi Takrit Aşur ise bulunamadı. Kayıp çiftin, diğer çifte cinayeti işlediklerine dair mesaj attığı tespit edilince Enes Neddef ile eşi serbest bırakıldı. Olaydan sonra kaybolan Muhammet Aşur ile eşi Takrit hakkında ise Enver Dündar’ı canavarca hisle öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
ALYANSINA KADAR ALMIŞLAR
Davanın ilk duruşmasında eşi Sevim Dündar ile çocukları Selin Dündar ve avukatları Sevim Türkan Avcı hazır bulundu. Olaydan sonra kaybolan Suriyeli çift adına Antalya Barosu’nca görevlendirilen avukat Elif Şengezer’in de katıldığı duruşmaya başka gelen olmadı. Mahkemede ifadesini veren Sevim Dündar, son 1 yıldır Bilecik’te de yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Ben kızımla Bilecik’e gittikten birkaç gün sonra eşim Antalya’daki evimizde öldürülmüş. rahmetli eşimi öldürüp parmağındaki alyansını ve cep telefonun alıp kaçmışlar. Ayrıca olayın meydana geldiği gün eşim bir arkadaşına yüklü miktarda para beklediğini de söylemiş. Para gelince yola çıkacağını anlatmış. Eşimin üzerinden hiç para çıkmadı. Eşimin eklediği para geldiyse onu da alıp gittiklerini düşünüyoruz.”
Selin Dündar da babasının para yüzünden öldürülmüş olabileceğini söyledi.
SAVCI KIRMIZI BÜLTENLE ARAMA İSTEDİ
Cumhuriyet savcısı ise Muhammet Aşur’un uluslararası alanda aranıp yakalanması için kırmızı bülten çıkartılmasını talep etti. Ancak savcının bu talebi Suriyeli’lerle ilgili yeterli bilgi olmadığı için kabul görmedi. Hakkında tutuklama kararı bulunan kayıp sanık Muhammet Aşur ile eşinin adres tespiti için Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazılıp, varsa bu kişilerin fotoğraf ve parmak izlerinin mahkemeye gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
‘KAYITLARI TUTULSAYDI KOLAY ÇIKIP GİDEMEZLERDİ’
Duruşma sonrası açıklamada bulunan Selin Dündar, olay günü saat 01.30’da gelen telefondan babasının öldürüldüğünü öğrendiklerini belirterek şunları anlattı:
“Babamı boğazını keserek ve bıçak darbeleriyle öldürmüşler. Muhammet Aşur eşiyle beraber babamı öldürüp, benim odamdaki bazanın altına saklayıp kapıyı da kilitledikten sonra çıkıp gitmiş. Babamın üzerinde evde değerli ne varsa alıyorlar. Babamın cebinden hiç para çıkmamasının imkanı yok. Bu şahısların Suriye’ye kaçtığı düşünülüyor. Çünkü edindiğimiz bilgiye göre babamın telefonundan Suriye’de sinyal alınmıştı. Sonra bu sinyal kesildi. Bu insanlar bizim ülkemize girerken kayıtları tutulsaydı, bugün bu kadar kolay çıkıp gidemezlerdi. İnsanlara merhamet edip karşılığında bunu görmek aklımızın ucundan bile geçmezdi. Babamı öldürüp kayıplara karışan şahsı tanıyanların insaniyet namına polise bildirmesini istiyoruz.”
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle