Hoşgeldiniz  

ASMEK’ten gururlandıran rekor‏

SEMİH KÖKEN | 01 Haziran 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nın (ASMEK) 10. Yılı nedeniyle düzenlediği El Emeği Göz Nuru Sergisi sanatseverlerle buluştu.

Sergiyi ziyaret eden  Başkan Menderes Türel, “ASMEK kurulduğu günden bu yana 275 farklı branşta, 6 bin 76 kurs açmış ve 148 bin 330 kursiyer ile yetişkin eğitiminde bir rekora imza atmıştır” dedi.

Cam Piramit’teki sergiye Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ile birlikte katıldı. ASMEK öğreticileri ve kursiyerleri tarafından alkışlarla karşılanan Türel, yaptığı konuşmada, ASMEK’in 2005 yılında ilk döneminde başlattığı bir proje olduğunu hatırlattı. Başkan Türel, “2005’te kurduğumuz ASMEK bugün artık Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa, Elmalı, Akseki, Alanya ve Manavgat ilçelerimizde 15 merkeze genişlemiş ve çok önemli bir eğitim kurumu haline gelmiştir. Akdeniz Sanayi, Altınova, Dokuma, Varsak şubeleri ile en çok Kepez bölgemizdeyiz. 9 ilçede 15 merkezle hizmet veriyoruz” dedi.

10 YILDA 148 BİN KURSİYER

ASMEK’lerde bugün itibarıyla 134 branşta, 713 kurs ile 11 bin 949’u kadın, 4 bin 990’ı erkek olmak üzere toplam 16 bin 939 vatandaşa hizmet verdiklerini ifade eden Türel, “Asıl rakam şimdi geliyor. ASMEK kurulduğu günden bu yana 275 farklı branşta, 6 bin 76 kurs yapmış ve 148 bin 330 kursiyer ile yetişkin eğitiminde bir rekora imza atmıştır” diye konuştu.

ASMEK’in Türkiye’de ilk 3’e girmiş dev bir eğitim merkezi olduğunun altını çizen Başkan Türel, “Kadın kardeşlerimiz, gençlerimiz öğrendikleri sanat ve mesleklerle kollarına altın birer bilezik takıyorlar. gençler aile bütçelerine katkı sağlıyor, becerikli ev hanımları ASMEK’te buluşuyor, her yaştan vatandaşımız ilgi alanları doğrultusunda ücretsiz eğitim alabiliyor, emekli vatandaşlarımız boş vakitlerini şimdi keyifle geçiriyor” şeklinde konuştu.

İŞTE İNSAN ODAKLI PROJELER

Başkan Menderes Türel konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim Antalya’ya iş sahası açmak, gelir getirmek, zenginlik getirmek, turizm ve ticaret getirmek için başlattığımız Boğaçayı projemize, Yat Limanı projemizi, ‘bunlar insan odaklı projeler değil’ diyenlere, işte ASMEK en güzel cevaptır. Hızlı tren mi insan odaklı değil, duble yollar mı, hastaneler mi? hangisi insan odaklı değil? Kalpleri, vicdanları, gözleri kararmışlara, ASMEK dışında Engelli Rehabilitasyon Merkezi projemizi, Engelsiz Ev Projemizi, Sosyal Kart Projemizi, asansörlü üst geçitlerimizi, köylere götürdüğümüz suları, sağlık merkezlerimizi de hatırlatalım, belki bir nebze utanırlar.”

ANTALYA’YI DURDURAMAYACAKLAR

“Biz bira festivali gibi insan odaklı projeler yapmadık” diyen Türel, “Biz kendi kendimizi eğlendirmek yerine, vatandaşımıza, milletimize hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze katıp çalıştık. Milletimizin hizmetkarı olarak çalışıyoruz. Ama kendilerini milletin efendisi olarak görenler bizim hizmetlerimizden rahatsız oluyorlar. Ellerinden gelse her projeye engel olacaklar. Ama Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle, biz milletimize en güzel hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Türkiye’yi, Antalya’yı durduramayacaklar” ifadelerini kullandı.

ASMEK sergisinde yer alan birbirinden güzel sanat eserlerinin kültürümüzün zenginliğini en güzel şekilde gösterdiğini anlatan Türel, “Sergimiz, açıkça göstermektedir ki, insanlarımıza imkan sağlandığı takdirde inanılmaz bir zenginlik ortaya çıkabiliyor. Geleneksel sanatlardan modern el sanatlarına kadar kursiyerlerimizin el emeği eserleri hakikaten çok kıymetli bir sanat gücünü ortaya koymaktadır. Sergimiz aynı zamanda ASMEK eğitimlerinin kalitesini de göstermektedir. Artık ASMEK öyle sergiler açacak ki, turistler görmeye gelecek” dedi. Başkan Menderes Türel konuşmasının sonunda ASMEK öğreticilerine, kursiyerlerine, yönetim kadrosuna ve personelini kutlayarak, emekleri için teşekkür etti.

ESERLERE HAYRAN KALDI

Başkan Türel, ardından eşi Ebru Türel ve oğlu Akın ile birlikte sergiyi gezdi. Kursiyerlerin hazırladığı, el emeği göz nuru eserlere hayran kalan Türel, eser sahiplerini kutladı, workshop çalışmalarını ilgiyle izledi. Kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği ve sevgi çemberine aldığı Başkan Türel, onlarla sohbet etti. Şölen havasında geçen sergide, 15 kurs merkezinden yüzlerce kursiyerin eserleri yer aldı. Her biri adeta birer sanat eseri olan el emeği ürünler, büyük beğeni topladı.Sergide, çeşitli kurs merkezlerinden öğrenciler ritim, müzik gösterileri de sergileme imkanı buldu.ASMEK SERGİSİ (1) ASMEK SERGİSİ (2) ASMEK SERGİSİ (3) ASMEK SERGİSİ (4) ASMEK SERGİSİ (5) ASMEK SERGİSİ (6)

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle