Hoşgeldiniz  

Antalyalı doktorların başarısı

SEMİH KÖKEN | 06 Nisan 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

ANTALYA’da bir hastanın delik kalbi kapatılırken, aynı anda akciğerlerden kalbin ters tarafına giden damarlar olması gereken yere bağlandı.

 

Başarılı operasyon, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Hastaneye 1 yıldır çektiği nefes darlığı şikayeti ile başvuran 59 yaşındaki Hasan Üzüm’ün yapılan tetkikler sonucunda kalbinde delik olduğu ve akciğerlerden kalbe giden damarların, kalbin ters tarafına açıldığı görüldü.

WARDEN OPERASYONU İLK KEZ YAPILDI
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Mustafa Emmiler, Antalya’da ilk kez yapılan ameliyatla aynı anda hastanın hem kalp boşlukları arasındaki deliğin kapatıldığını, hem de yanlış bağlanmış damarda düzeltme sağlayan özel bir operasyon uygulandığını söyledi. Hastanın kalbin ters tarafına giden damarlarının olması gereken yere bağlandığını kaydeden Doç.Dr. Mustafa Emmiler, “Bu hastalığın tedavisinde yapılan cerrahi düzeltme ameliyatı (Warden operasyonu) ilimizde ilk kez merkezimizde yapıldı. Hastamız operasyon sonrası 5’inci gün yapılan kontrollerinden sonra taburcu edildi” dedi.

EN SIK GÖRÜLEN DOĞUMSAL KALP HASTALIĞI
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğinde, yıllık 600’e yakın açık kalp, 300 civarında damar operasyonu uygulandığını hatırlatan Doç.Dr. Emmiler, şöyle konuştu:

“Antalya ve bölge illere hizmet veren en büyük kliniğiz. Erişkin kalp ameliyatlarının yanında, hastamızda olduğu gibi, doğumsal kalp hastalıkları da ameliyat edilmektedir. Kalp boşlukları arasında delik bulunması olarak tarif edilen Atrial Septal Defekt (ASD) erişkinlerde görülen en sık doğumsal kalp hastalığıdır. ASD’nin çok daha ender görülen bir alt tipinde akciğer damarları da yanlış boşluğa açılmaktadır. Bu hastalar sıklıkla nefes darlığı şikayeti ile hastaneye başvurmalarına rağmen nadiren de olsa erişkin yaşlara kadar bulgu vermeden gelebilmektedir.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle