Hoşgeldiniz  

Antalya’da Suruç’taki patlama protesto edildi

SEMİH KÖKEN | 21 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri ile Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) tarafından Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana patlamada yaşamını yitirenler için protesto yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş, Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’nde başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşte sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Suruç’ta düşene dövüşene bin selam” sloganları atıldı.

‘MİT-KONTRGERİLLA-IŞİD MARİFETİYLE…’
Cumhuriyet Meydanı’nda Suruç’ta yaşamını yitirenler anısına düzenlenen bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına Eser Girginer okudu. Patlamada devletin parmağı olduğunu ileri süren Girginer, “Bugün öğle saatlerinde Urfa Suruç’ta bombalar patladı. Bombalar, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin Kobane’nin yeniden inşasına katılmak üzere oraya giden 330 gencin ortasında patlatıldı. Sınırın diğer tarafında Kobane’de de aynı anda bir patlama daha oldu. Bu canice ve hunharca saldırı halklarımız arasında oluşturulmak istenen dayanışmaya, sosyalist gençliğin devrim ve sosyalizm umutlarına karşı yapılmıştır. Bu katliam Mit-Kontrgerilla-IŞİD barbarlığı marifetiyle gerçekleştirilmiştir.”

DAYANIŞMAMIZI KATLİAMLARLA BOĞAMAYACAKLAR
“Ankara’daki yöneticiler suç ortağıdır” diyen Girginer, sözlerine şöyle devam etti: “IŞİD’e karşı sus pus olanlar, IŞİD’in başını okşayan Ankara’daki yöneticiler, bu barbarlığın suç ortağıdır. Bu acılardan dayanışma, birleşik mücadele ve özgürlük tutkumuzu misliyle arttırarak çıkacağız. Bizler, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak; katilleri de onları besleyip büyütenleri de çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Şunu çok iyi bilmelidir ki tecavüzcü-katil IŞİD çeteleri ve onların destekçileri, halklarımız arasında dayanışmayı bu tür katliamlarla boğamayacaklar.”
Basın açıklamasının ardından bir süre Cumhuriyet Meydanı’nda bekleyen grup, daha sonra eylemlerini sonlandırdı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle