Hoşgeldiniz  

Antalya Umut’tan, Lösemi Tedavisinde Destek Verenlere Selam

Semih Köken | 18 Ağustos 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Antalya Umut'tan, Lösemi Tedavisinde Destek Verenlere Selam

Antalya‘da lösemi hastalığını yenen 13 yaşındaki Umut Oktay, tedavisi sırasında kendisinin yanında olduğunu belirtenİstanbul‘daki okulundaki öğretmen, arkadaşları ve ailelerinden oluşan 4 bin yüreğe selam gönderdi.

İstanbul Halkalı Doğa Ortaokulu 6’ncı sınıfında okurken 6 ay önce rahatsızlanan Umut Oktay’a kesin teşhis konulamayınca ailesi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirdi. Antalya‘da Umut Oktay’ı muayene eden doktorlar, ‘lösemi’ teşhisi koydu. Umut Oktay’ın tedavisi sürerken ziyaretine gelen okuduğu ortaokulun müdürü Temel Kahveci ve müdür yardımcısı Mustafa Küçük, o dönem yoğun bakım servisinde bulunan Umut’u göremedi. Öğretmenleri, arkadaşlarının Umut için hazırladığı hediyeleri, karne ve takdir belgesini annesi Ayşe, babası Fevzi ve kardeşiHatice Nur‘a teslim etti. Öğretmenler ayrıca Umut’un arkadaşlarının destek için çektiği kısa filmi, taraftarı olduğu Galatasaray Futbol Kulübü formasını, duygularını yazdıkları ve birlikte çektikleri fotoğrafların yapıştırıldığı hatıra defterini de Oktay ailesine teslim etti. Okul müdürü Kahveci, hediyelerini verirken “İstanbul’dan ona selam getirmedik, yürek getirdik. 1500 öğrencimiz, 1500 velimiz, 72 öğretmen ve idarecimiz ile birlikte yaklaşık 4 bin yürek getirdim. Umut’a onların sevgi ve dualarını getirdim” dedi.

BİRARADA OLACAĞI GÜNLERİ İPLE ÇEKİYOR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki 140 günlük tedavisinin ardından hastalığı yenip taburcu olan Umut Oktay, ziyaretine gelen öğretmenlerine, arkadaşlarına ve ailelerine selam ve sevgilerini gönderdi. Arkadaşlarıyla en kısa zamanda yeniden bir arada olmanın hayalini kurduğunu söyleyen Umut Oktay, “Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. 7’nci sınıfa geçtim. Önümüzdeki yıl okula gideceğim. Bana forma yollayan arkadaşlarıma, hastanede ziyaretime gelen öğretmenlerime teşekkür ediyorum” dedi.

TEDAVİ 4- 5 AY DAHA SÜRECEK

Umut’un şu an taburcu olduğunu, ancak hastanede kısa süreli yatışlarının sürdüğünü aktaran baba Fevzi Oktay da şunları kaydetti:

“Umut’un hastalığından dolayı yaklaşık 5 aydır buradayız. 4 gün hastanede, 10- 12 gün evde kalıyoruz. Umut’un durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Doktorlar 4- 5 ay daha tedavinin süreceğini söylüyor. Kontrol amaçlı burada kalmamız gerekiyor. Umut arkadaşlarının hediyelerini gördü, tablete animasyonlar yapmışlar, onları izledi. Hatıra defterine notlar yazmışlar, onları okudu, çok sevindi. Yoğun bakımdan çıkar çıkmaz kendisine tüm hediyeleri verdik. Tek tek açtı okudu. Hediyelerin çok büyük faydası oldu, toparladı kendini.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle