Hoşgeldiniz  

Antalya raylı sistemde 3’üncü aşama çalışması

Semih Köken | 27 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, 23 kilometrelik 3’üncü aşama raylı sistem hattı için ihale sürecini başlattı.

İlk ihalede yeni hattın koridor etütleri yapılacak, projeleri temin edilecek. 7 Ağustos’ta yapılacak ihalenin ardından sürecin tamamlanmasıyla yeni hattın mutfak çalışmaları 200 gün içinde tamamlanacak.

Büyükşehir Belediyesi, 11 kilometre uzunluğunda ve 2009 yılında kullanılmaya başlanan Fatih- Meydan hafif raylı sistem hattının ardından başladığı Meydan- Havalimanı- EXPO hattına üçüncüsünü eklemek için ihale sürecini başlattı. Antalya’da 3’üncü aşama olarak hayata geçirilecek Varsak- Otogar- Meltem- Nostalji Tramvayı hattı, 23 kilometrelik uzunluğuyla kentin en büyük ulaşım yatırımı olacak. İhale süreci, 7 Ağustos günü yapılacak ön yeterlilik başvurularıyla başlayacak.

Büyükşehir’in Varsak- Otogar, Otogar- Meltem, Meltem- Nostaljik Tramvay olarak üç aşama içinde planladığı yeni hat çalışmaları, Antalya Müzesi’nde Zerdalilik’e uzanan nostaljik hattın da rehabilitasyonu öngörüyor. Çalışmaların yapılacağı 3’üncü aşama raylı sistem hattı eski Varsak Belediyesi’nden başlayacak. Bu noktadan başlayacak hat, Yeşilırmak Caddesi boyunca orta refüjden hemzemin Sakarya Bulvarı kesişimine kadar uzanacak. Burada yer altına girecek hat, Sakarya Bulvarı’nda orta refüjde tekrar yer üstüne çıkacak ve Otogar durağında mevcut hatla birleşecek. Hattın söz konusu güzergahta uzunluğu 12 kilometre olarak planlandı.

İhale şartnamesinde hattın Otogar durağında mevcut hatla birleşmesi için teknik bir sorun bulunmadığı belirtildi. Şartnamede mevcut yer altı durağının iki ayrı yönden tek hat bağlanacak şekilde inşa edildiği belirtildi. Buna göre durakta birleşme için çift hatlar kavşak bölgesine gelmeden tek hata indirilecek ve kör bırakılmış bağlantı yapısına zemin altında birleşecek.

Otogar durağı aynı zamanda aktarma noktası olarak kullanılacak. İsteyen yolcular kent merkezine ulaşmak için eski hatta geçiş yapacak. Ancak Varsak’tan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Adliye veya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ulaşmak isteyen yolcular aynı taşıtla yolculuğa devam edecek. Yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki Otogar- Meltem hattı Dumlupınar Bulvarı orta refüjünde yerüstüne çıkacak. Hemzemin olarak devam edecek yolculukta Meltem sapağı yaklaşımında tekrar yer altına inecek ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Meltem Mahallesi içinden geçerek hemzemin olarak ulaşacak. Hat bu noktada nostaljik tramvay hattıyla birleşecek. 6 kilometrelik nostalji hattının da rehabilite edilmesiyle Varsak’tan Zerdalilik’e uzanan 3’üncü aşama hat tamamlanmış olacak.

Büyükşehir Belediyesi 200 gün içinde söz konusu hatta ilişkin tüm mutfak çalışmalarının tamamlanmasını talep ederken, yapılacak çalışmada söz konusu ulaşım koridorlarında mevcut ve gelecekteki yolculuk talepleri belirlenecek. Bunun için saha araştırması yapılacak, hafta içi günlerde en az 8 saatlik olmak üzere taşıt ve yolcu sayımları yapılacak. En az 4 bin anket yapılması öngörülen çalışmada, hattın geçeceği zeminin yapısı, trafolara uzaklık, imar durumu gibi inşaat çalışmalarına etki edebilecek tüm unsurlara bakılacak. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle